Antena Meniu Search
x

Parlamentul german a aprobat legea care acordă beneficii persoanelor vaccinate anti-Covid. Ce facilități vor avea

Persoanele care au fost complet vaccinate împotriva Covid-19, ori care s-au recuperat după ce au făcut boala, s-ar putea bucura cât de curând de mai puține reguli, în Germania, atunci când ies la cumpărături ori se întâlnesc cu prietenii. 

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 06.05.2021, 21:39

Parlamentul german a aprobat legea care acordă beneficii pentru persoanele vaccinate anti-Covid. Ce facilități vor avea
Parlamentul german a aprobat legea care acordă beneficii pentru persoanele vaccinate anti-Covid. Ce facilități vor avea - Profimedia Images

Bundestagul, Camera inferioară a Parlamentului Germaniei, a aprobat, joi, proiectul Guvernului Angela Merkel prin care acordă privilegii speciale persoanelor vaccinate sau vindecate de COVID-19.

Proiectul va intra în vigoare dacă va fi aprobat şi de Bundesrat, Camera superioară a Parlamentului de la Berlin, iar măsurile ar putea fi puse în aplicare de sâmbătă.

Ce beneficii vor avea nemții vaccinați ori vindecați de Covid-19

Astfel, persoanele vaccinate sau vindecate de Covid-19 nu vor mai fi vizate de restricții privind întâlnirile private și nici numărul persoanelor aflate la un moment dat într-o încăpere nu mai este restricționat.

Pe acelaşi subiect

În alte domenii - cum ar fi cumpărăturile sau mersul la coafor - acestea vor fi tratate la fel ca persoanele care au dat rezultate negative la Covid-19, scrie dw.com.

Încă vor fi nevoiți să poarte măști și să păstreze distanța fizică și tot nu ar putea să meargă la restaurante sau hoteluri, deoarece sunt încă închise în majoritatea statelor federale.

Obligațiile de carantină ar fi, de asemenea, ridicate.

Beneficiile pentru vaccinați, importante pentru statul de drept

Relaxările se aplică persoanelor care au primit cea de-a doua doză de vaccin cu cel puțin 14 zile în urmă și celor care s-au vindecat de boală, cu condiția să fi trecut între 28 de zile și șase luni, și are un test PCR pentru a demonstra acest lucru.

Ministrul federal al Justiției, Christine Lambrecht, a numit regula un „pas important și imperativ pentru statul de drept”.

Lambrecht a justificat regula spunând că drepturile de bază trebuiau reinstaurate și a îndemnat cetățenii să lucreze „responsabil” pentru a se asigura că toată lumea poate reveni în curând la normalitate.

Florin Cîțu, despre acordarea de beneficii pentru cei vaccinaţi

Miercuri, premierul Florin Ciţu a afirmat că este necesară motivarea populaţiei să se vaccineze, iar oferirea de facilităţi pentru cei care o fac i se pare normală.

„Dacă Germania are beneficii pentru persoanele vaccinate, cred că şi pentru noi este ok”, a afirmat premierul, întrebat dacă nu este vorba despre discriminare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Parlamentul german a aprobat legea care acordă beneficii persoanelor vaccinate anti-Covid. Ce facilități vor avea