Antena Meniu Search
x

Pasager dat în judecată, după ce a aruncat bănuţi la motorul avionului, pentru noroc

Un bărbat, originar din China, care călătorea împreună cu soţia şi copilul său de un an, a aruncat două monede la motorul avionului pentru „a-i purta noroc”. Omul este dat acum în judecată de compania americană Lucky Air. 

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 27.02.2019, 14:01

Bărbatul călătorea alături de soţia sa şi fiul de doar un an
Bărbatul a aruncat doi bănuţi în motorul avionului pentru a zbura în siguranţă - Youtube/ Global1 News Network

Un bărbat, originar din China, care călătorea împreună cu soţia şi copilul său de un an, a aruncat două monede la motorul avionului pentru „a-i purta noroc”. Omul este dat acum în judecată de compania americană Lucky Air. 

Incidentul a avut loc în data de 17 februarie 2019. Deşi scopul era total invers, gestul chinezului i-a adus doar ghinion. 

Potrivit LadBible, zborul 8L9960 de la Anqing, provincia Anhui la Kunming, Yunnan a fost amânat din motive de securitate, iar în cele din urmă anulat. 162 de pasageri au fost a afectaţi, compania aeriană pierzând de asemenea aproape 140.000 de yuani (aproape 20.000 de lire sterline). 

Bărbatul, în vârstă de 28 de ani, pe numele său Lu, a recunoscut că a aruncat monedele în timp ce se îmbarca în aeronavă, pentru a-i purta în fapt noroc şi pentru a-şi asigura un zbor în siguranţă. 

Lu a fost reţinut de autorităţi timp de o săptămână, după ce au fost găsite monedele la motor, în urma verificărilor.  

Într-o declarație, Lucky Air a declarat: "Incidentul a provocat o pierdere economică directă de aproape 140.000 de yuani, iar compania noastră va impune acuzații împotriva pasagerului în conformitate cu legea".

Ouyang Jie, profesor la Universitatea Aviației Civile din China, a declarat că motorul unei aeronave ar putea fi grav avariat sau chiar distrus de ceva aparent inofensiv ca o monedă.

"Motorul ar putea sa tremure, să piardă viteză şi chiar să se oprească în aer, daca o monedă ar fi aspirată în nucleul său, ceea ce ar pune toţi pasagerii aflaţi la bord la mare risc" a adăugat profesorul. 

Toți cei 162 de pasageri au trebuit să aștepte până în ziua următoare pentru a-şi relua zborul spre destinația lor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Pasager dat în judecată, după ce a aruncat bănuţi la motorul avionului, pentru noroc