Antena Meniu Search
x

De Paștele Catolic, credincioșii s-au folosit de tehnologie pentru a avea acces la slujbe

Credinţa mută munţii. Şi găseşte căi nebănuite de a ne aduce împreună la ceas de sărbătoare. În plină pandemie, liderii religioşi au apelat la tehnologie şi au găsit modalităţi atipice ca să slujească.

de Redactia Observator

la 13.04.2020, 01:31

Vezi și
  • În SUA, credincioșii au ascultat din mașină.
  • La Roma, slujba s-a oficiat pe acoperiș.

Credinţa mută munţii. Şi găseşte căi nebănuite de a ne aduce împreună la ceas de sărbătoare. În plină pandemie, liderii religioşi au apelat la tehnologie şi au găsit modalităţi atipice ca să slujească. Două miliarde de catolici şi protestanţi din lumea întreagă au primit binecuvântarea online sau de la distanţă. Iar în Statele Unite, mai multe parohii au organizat slujbe tip drive-in. 

În Italia, unde autorităţile au interzis adunările mai mari de două persoane, toate Bisericile au fost închise.

Într-un cartier din Roma, preotul a găsit o soluţie inedită şi a ţinut slujba pe acoperişul Bisericii, în timp ce credincioşii au participat din balcoane.

O altă opţiune a fost cea online. Din faţa calculatorului, a telefonului sau a tabletei, fiecare credincios a putut participa la slujbă. În Australia, 6 mii de oameni au fost infectaţi, iar bilanţul morţilor aju la 60. Măsurile de distanţare socială sunt respectate însă cu religiozitate.

În Carolina de Sud, sute de credincioşi au urmărit slujba ca şi cum ar fi la un cinema în aer liber. Oamenii au rămas în maşini, în parcare şi au primit binecuvântarea preotului de la distanţă.

Bisericile din întreaga lume s-au adaptat.

În Spania, în săptămâna mare, preoţii au susţinut slujbe chiar şi prin megafon, din stradă. Iar în Germania, în vinerea mare, oamenii au putut fi chiar împărtăşiţi în sistem drive-through. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » De Paștele Catolic, credincioșii s-au folosit de tehnologie pentru a avea acces la slujbe