Antena Meniu Search
x

Patru pompieri americani au fost răniţi în lupta cu flăcările, în nordul Californiei

Patru pompieri americani au suferit arsuri în timp ce se luptau cu un violent incendiu de vegetaţie, în nordul Californiei. Cei patru sunt internaţi în spital, dar încă nu s-au dat informaţii asupra stării lor

Vezi și

Patru pompieri americani au suferit arsuri în timp ce se luptau cu un violent incendiu de vegetaţie, în nordul Californiei. Cei patru sunt internaţi în spital, dar încă nu s-au dat informaţii asupra stării lor

EA Acesta este doar unul dintre incendiile cu care se confruntă serviciile de urgenţă din marele stat federal american. 

Pompierii răniţi făceau parte din echipajul unui elicopter şi au fost evacuaţi la spital tot pe calea aerului. Incendiul pe care încercau să-l controleze a izbucnit sâmbătă şi s-a extins foarte rapid. Flăcările ameninţă un orăşel cu 1800 de locuitori, care au primit, cu toţii, ordine de evacuare, ca şi turiştii de la cabanele din zonă.

Tot în nordul Californiei, un alt incendiu şi mai amplu a distrus, deja, 15 construcţii şi pădurea de pe o suprafaţă de 260 de kilometri pătraţi. Focul ameninţă alte 6000 de clădiri. Unii localnici au fugit, practic, în ultima clipă, după ce au întârziat ca să-şi salveze animalele de la fermă.

Autorităţile consideră că incendiul este controlat doar în proporţie de 10 la sută, iar flăcările au "un comportament anormal". Vântul şi temperatura ridicată complică misiunea pompierilor iar fumul deosebit de dens i-a împiedicat să folosească avioanele şi elicopterele.

Nici acesta nu este cel mai amplu incendiu cu care se luptă serviciile de urgenţă din California. În partea centrală a statului, flăcările au mistuit pădurea de pe 52.000 de hectare iar 3500 persoane au fost evacuate. Este ameninţată şi o rezervaţie de copaci uriaşi sequoia dar, potrivit specialiştilor, aceştia nu sunt în pericol deoarece chiar dimensiunile lor îi fac rezistenţi la foc.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Patru pompieri americani au fost răniţi în lupta cu flăcările, în nordul Californiei