Video

Patru prieteni au murit în Italia, într-o maşină aruncată în canal. Marius, şoferul român care a provocat tragedia, va sta 8 ani după gratii

De Veronica Micu.
Publicat: 23.06.2021, 12:55.
Actualizat: 23.06.2021, 13:15

8 ani de închisoare pentru 4 vieți curmate. Curtea de Apel din Veneţia a confirmat ieri sentinţa de condamnare pentru Marius Alin Marinică, șoferul român de 29 de ani care a provocat cumplitul accident din Jesolo, în iulie 2019. Patru tineri au murit nevinovați în urma tragediei din nordul Italiei.

Marius Alin Marinică, românul care a provocat tragedia cu 4 morți din Jesolo

Patru prieteni au murit în Italia, într-o maşină aruncată în canal. Marius, şoferul român care a provocat tragedia, va sta 8 ani după gratii

ilgazzettino.it / ilmessaggero.it

Anul trecut, românul a fost condamnat la 8 ani de închisoare, însă decizia judecătorilor a fost contestată de român, care și-a dorit o pedeapsa să fie mai bândă, redusă cu 2 ani. Ieri, cererea lui Marius Alin Marinică a fost tranșată de judecătorii Curții de Apel din Veneţia, care au confirmat sentința inițială de 8 ani, informează publicația ilgazzettino.it.

Reamintim că accidentul din Jesolo s-a produs în noaptea de duminică spre luni (14 iulie 2019).

Citește și:

Marius Alin Marinică, de meserie electrician, se afla la volanul maşinii sale, un Volkswagen Golf, şi circula prin Pesarona, în direcţia Ca 'Nani di Jesolo, când a acroșat un Ford Fiesta care circula regulamentar, aruncându-l într-un canal de apă. Românul şi-a continuat drumul. Le-a spus, ulterior, anchetatorilor că nu a știut de tragedia produsă în urma depăşirii sale.

"Simțeam cum îmi intra apa în gură și cum mă sufoca"

Pentru 4 dintre cei 5 pasageri ai Fordului, prieteni cu vârste de 22 și 23 de ani, impactul a fost fatal. Riccardo Laugeni, Leonardo Girardi, Eleonora Frasson și Giovanni Mattiuzzo au murit pe loc.

O singură tânără a supraviețuit. "Nu reușeam să respir, simțeam cum îmi intra apa în gură și cum mă sufoca. Nu știu cum am ajuns în afara mașinii, nu-mi amintesc nimic, doar că la un moment dat eram pe stradă, în picioare. Eram în viață!", a spus Giorgia Diral, de 22 de ani, după accident. Cu ajutorul declarației fetei și a unui alt martor, polițiști l-au identificat șoferul român.

"Era mai bine dacă muream eu", a spus tânărul în fața carabinierilor care au mers să-l ridice de acasă, în jurul orei 5 dimineața, după ce l-au identificat pe baza numărului de înmatriculare al maşinii.

Marinică avea alcool în sânge când a fost prins

La cinci ore după impact, când a fost identificat de polițiști, Marinică avea 0.5 grame de alcool în sânge, la proba biologică. Explicația a fost că a băut câteva cocktail-uri cu iubita, pe la ora 2 noaptea. Astfel, anchetatorilor le-a fost imposibil să rețină circumstanța agravantă a consumului sub influența alcoolului. La prima înfățișare în fața instanței, Rodolfo Marigonda, avocatul apărării, a spus că românul nu ar fi observat că a făcut accident și că e profund afectat de tragedie.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.