Antena Meniu Search
x

Patru zile de muncă, mai productive decât cinci, concluzia la care a ajuns Microsoft

Mai puţine ore de lucru nu înseamnă şi o productivitate mai scăzută, din contră, profitul are şanse să crească. Este concluzia la care a ajuns gigantul tehnologic Microsoft după un experiment realizat în Japonia.

de Redactia Observator

la 05.11.2019, 14:59

Vezi și

Mai puţine ore de lucru nu înseamnă şi o productivitate mai scăzută, din contră, profitul are şanse să crească. Este concluzia la care a ajuns gigantul tehnologic Microsoft după un experiment realizat în Japonia.

Timp de o lună, cei 2300 de angajaţi ai companiei au beneficiat de un weekend de trei zile, fără o modificare a pachetului salarial, iar rezultatele nu au întârziat să apară.

Experimentul a avut loc în luna august a acestui an, când angajaţii Microsoft şi-au putut începe weekendul de joi. Cu doar patru zile lucrătoare pe săptămână, compania a înregistrat o creştere de aproape 40% a productivităţii angajaţilor comparativ cu aceaşi lună a anului 2018.

Reprezentanţii companiei susţin că un alt aspect care a facilitat acest profit a fost scurtarea şedinţelor la doar 30 de minute şi creşterea numărului de conferinţe la distanţă.

În rândul angajaţilor 92% dintre aceştia au spus că s-au obişnuit rapid, iar schimbarea a avut un efect pozitiv asupra vieţii personale şi profesionale.

Acest experiment a adus beneficii nu doar pentru productivitatea angajaţilor, ci şi pentru mediu şi din punct de vedere al costurilor firmei. Astfel, a fost folosită cu 23% mai puţină electricitate şi au fost printate cu aproape 60% mai puţine pagini.

În 2018, o companie din Noua Zeelandă a transmis că experimentul de două luni în care a declarat săptămâna de muncă de patru zile a fost un succes în îmbunătăţirea echilibrului muncă-viaţă.

În Statele Unite măsura a fost deja adoptată de 15% dintre organizaţii au adoptat măsuri similare, iar numărul aplicanţilor la aceste firme este cu 13% mai ridicat ca la cele cu un program tradiţional.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Patru zile de muncă, mai productive decât cinci, concluzia la care a ajuns Microsoft