Antena Meniu Search
x

Paza de Coastă a Statelor Unite a confiscat 30 de tone de cocaină

Paza de Coastă a Statelor Unite a confiscat, anul acesta, în Oceanul Pacific, mai multă cocaină decât în toţi cei trei ani precedenţi la un loc

Vezi și

Paza de Coastă a Statelor Unite a confiscat, anul acesta, în Oceanul Pacific, mai multă cocaină decât în toţi cei trei ani precedenţi la un loc

Anunţul a fost făcut la descărcarea unei cantităţi într-adevăr impresionante de drog capturat: 30 de tone, în valoare de peste un miliard de dolari. 

Pachetele cu cocaină, sechestrate în ultimul timp pe diferite ambarcaţiuni care navigau în Oceanul Pacific, au fost descărcate în portul San Diego din California. Evenimentul a fost calificat drept "istoric" de comandantul Pazei de Coastă.

Cocaina prezentată publicului la San Diego este doar o parte din cea confiscată, de la începutul anului, de Paza de Coastă. Aceasta este singura forţă armată a Statelor Unite care are misiunea de a combate traficul de droguri. Capturile sunt efectuate, în general, la bordul unor mici ambarcaţiuni rapide dar în unele cazuri traficanţii folosesc chiar şi submarine. Valoarea totală a cocainei sechestrate este de-a dreptul uriaşă.

Cantitatea şi valoarea drogurilor confiscate pe apele Pacificului au crescut spectaculos în acest an. Potrivit militarilor, motivul este anularea reducerilor bugetare care au afectat şi Paza de Coastă, spre bucuria traficanţilor. Amiralul a reamintit, însă, că, şi aşa, oamenii săi nu reuşesc să scoată din circuit decât 30 la sută din cocaina transportată spre Statele Unite.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Paza de Coastă a Statelor Unite a confiscat 30 de tone de cocaină