Antena Meniu Search
x

Pedeapsă surprinzătoare pentru o călugăriţă pasionată de "păcănele" care a furat peste 800.000 de dolari de la şcoala la care lucra

Mary Margaret Kreuper, o călugăriță pensionată, a recunoscut că și-a încălcat jurământul de sărăcie. Ea a furat 835.000 de dolari de la școala din California la care lucra și a folosit banii la jocuri de noroc, informează BBC.

de Redactia Observator

la 09.02.2022, 09:32

Pedeapsă surprinzătoare pentru o călugăriţă pasionată de "păcănele" care a furat peste 800.000 de dolari de la şcoala la care lucra
- Shutterstock

Kreuper, în vârstă de 80 de ani, va petrece un an și o zi în închisoare pentru fraudă electronică și spălare de bani. "Am păcătuit, am încălcat legea și nu am nicio scuză", a spus ea după ce a primit sentința.

Timp de peste un deceniu, Kreuper a deturnat fonduri de la Școala Catolică St James, unde era directoare. Ea le-a cerut apoi angajaților școlii să "modifice și să distrugă datele situațiile financiare" pentru a-și acoperi furtul.

Potrivit procurorilor, banii furați ar fi acoperit taxele de școlarizare pentru cel puțin 12 elevi. În schimb, Kreuper i-a cheltuit în cazinouri și pentru a merge în vacanțe cu prietenii. Furtul a ieșit la iveală în timpul unui audit făcut la școală după ce Kreuper s-a pensionat, în 2018.

Judecătorul care a pronunțat condamnarea a spus că familiile unor elevi care au învățat la Școala Catolică St James au cerut ca femeia să fie iertată. El a condamnat-o pe Kreuper la doar un an și o zi de închisoare și a decis că aceasta trebuie să returneze toți banii furați.

Avocații ei au spus că Kreuper suferă de o boală mintală care „i-a întunecat judecata”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Pedeapsă surprinzătoare pentru o călugăriţă pasionată de "păcănele" care a furat peste 800.000 de dolari de la şcoala la care lucra