Antena Meniu Search
x

Pelerinii străini vor putea să călătorească din nou la Mecca dacă sunt vaccinaţi anti-Covid

Frontierele Arabiei Saudite se vor redeschide pelerinilor străini care doresc să călătorească la Mecca. Totuşi, pelerinii care vor să ajungă aici trebuie să fie vaccinaţi împotriva coronavirusului.

de Redactia Observator

la 08.08.2021, 18:19

Pelerinii străini vor putea să călătorească din nou la Mecca dacă sunt vaccinaţi anti-Covid
Pelerinii străini vor putea să călătorească din nou la Mecca dacă sunt vaccinaţi anti-Covid - Profimedia Images

Închise din martie 2020 şi începutul pandemiei Covid-19, frontierele Arabiei Saudite se vor redeschide pelerinilor străini care doresc să călătorească la Mecca, a anunţat agenţia oficială de presă saudită duminică, 8 august. Cererile vor fi deschise luni, însă doar pentru cei vaccinaţi, transmite Franceinfo.

Această redeschidere se va referi iniţial la micul pelerinaj, Omra, pe care musulmanii îl pot realiza pe tot parcursul anului. Atrage milioane de vizitatori străini în fiecare an. Două milioane de vizitatori vor fi autorizaţi în fiecare lună, promit autorităţile saudite. Hajj, un mare pelerinaj care are loc la date specifice, a avut loc în iulie şi a fost rezervat anul acesta pentru 60.000 de locuitori vaccinaţi din ţară.

Vaccinul trebuie să fie recunoscut de Arabia Saudită

Pelerinii străini trebuie să aibă ambele doze necesare unui vaccin împotriva Covid-19 recunoscut de Arabia Saudită (acesta este cazul celor patru vaccinuri oferite în Europa). Autorităţile sunt în curs de a stabili o listă a ţărilor autorizate şi de a căuta măsuri care să fie puse în aplicare în funcţie de ţara din care vin pelerinii, adaugă agenţia saudită.

De la începutul pandemiei, Arabia Saudită a înregistrat oficial peste 531.000 de cazuri de coronavirus şi peste 8.300 de decese. Mai mult de 28% din populaţia sa este complet vaccinată, potrivit Universităţii Johns Hopkins. Vaccinarea este acum obligatorie pentru intrarea în unităţile publice şi private, inclusiv şcolile şi locurile de divertisment, precum şi pentru utilizarea transportului public.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Pelerinii străini vor putea să călătorească din nou la Mecca dacă sunt vaccinaţi anti-Covid