Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Pentagonul refuză să ofere detalii despre invadarea regiunii Kursk: Rusia are dificultăţi şi mută un număr mic de soldaţi

Război în Ucraina. Pentagonul refuză oficial să evalueze evenimentele din regiunea rusă Kursk invadată de armata ucraineană. Departamentul Apărării al SUA susţine că Rusia are dificultăţi în a răspunde şi că transferă un număr mic de forțe în Kursk, fără a preciza dacă este vorba de soldaţi mutaţi din Ucraina sau din alte regiuni ale Rusiei. 

de Redactia Observator

la 21.08.2024 , 11:39

Pentagonul refuză să ofere detalii despre invadarea regiunii Kursk Rusia are dificultăţi şi mută un număr mic de soldaţi
Soldau ucrainean în Kursk - Profimedia

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Pat Ryder, a refuzat marţi să ofere informaţii detaliate sau să facă evaluări despre evenimentele din Kursk. A confirmat doar că Moscova are dificultăţi în a răspunde şi că transferă un număr mic de forţe acolo, fără să precizeze dacă este vorba despre mutarea unor soldaţi din Ucraina sau din alte regiuni ale Rusiei.

Întrebat dacă Pentagonul a văzut în acest moment vreo mișcare semnificativă a Rusiei în Kursk şi dacă poate oferi vreo evaluare a situaţiei, Pat Ryder a spus: "Fără a intra într-o actualizare operațională, am văzut indicii că Rusia a mutat un număr mic de forțe în Kursk, regiunea Kursk, pentru a răspunde. Aș spune că, în general, totuși, Rusia chiar s-a chinuit să răspundă și continuați să vedeți anumite progrese ucrainene în această privinţă​. Dar din nou, vă trimit la Ucraina pentru a vorbi despre operațiunile sale și la Rusia pentru a vorbi despre propriile forțe"

Întrebat dacă ucrainenii au cerut ceva de la Statele Unite pentru a ajuta la operațiunea din Kursk, Ryder a spus că "nu am nimic de anunţat de aici" şi că SUA se asigură că Ucraina are totul "pentru a-și apăra teritoriul suveran și a descuraja o viitoare agresiune rusă". 

Articolul continuă după reclamă

Pentagonul nu a răspuns direct dacă susţine incursiunea din Kursk

Pe acelaşi subiect

Întrebat dacă SUA sunt gata să sprijine deschis și public operațiunea Ucrainei în Kursk, Ryder nu a răspuns direct, dar a subliniat că evenimentele din Kursk nu au schimbat sprijinul Washingtonului pentru Kiev şi a spus că Ucraina a demonstrat cu siguranţă creativitate şi curaj pe câmpul de luptă

"Continuăm să avem discuții cu ucrainenii în ceea ce privește focusul lor. L-ați auzit pe președintele Zelenski spunând că vrea o zonă tampon. Așa că purtăm conversații pentru a afla mai multe despre obiectivele lor. Din nou, dacă faceți un pas înapoi din perspectiva SUA, continuăm să punem accent pentru a permite Ucrainei să fie o țară liberă și suverană care poate descuraja agresiunea Rusiei în viitor.

Și acesta continuă să fie punctul nostru de vedere. În ceea ce privește operațiunea lor din Kursk, așa cum am menționat, ei au constrâns în mod clar rușii să aibă probleme în a răspunde. Cu siguranță au demonstrat creativitate și pricepere pe câmpul de luptă. Dar când vine vorba despre obiectivele lor pe termen lung, asta este ceva despre care încă discutăm cu ei".

Trupele ucrainene au trecut graniţa în Rusia pe 6 august, deschizând un front pentru prima dată pe teritoriul Rusiei în Kursk. Rusia continuă să ocupe mari părţi din estul şi sudul Ucrainei. Armata Rusă a ocupat 61,02% din regiunea Donețk şi 98,67% din regiunea Lugansk şi controlează în prezent 85.226 km², adică 14,12% din Ucraina (18,63% cu tot cu Peninsula Crimeea)

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se par prea stricte regulile impuse pentru uniforma elevilor?
Observator » Ştiri externe » Pentagonul refuză să ofere detalii despre invadarea regiunii Kursk: Rusia are dificultăţi şi mută un număr mic de soldaţi