Antena Meniu Search
x

Barack Obama a adresat un mesaj EMOȚIONANT naţiunii, din Biroul Oval

Preşedintele Barack Obama s-a adresat poporului american, printr-un mesaj transmis în direct, aseară, la o oră de maximă audienţă

Vezi și

Preşedintele Barack Obama s-a adresat poporului american, printr-un mesaj transmis în direct, aseară, la o oră de maximă audienţă. Discursul a fost consacrat ameninţării teroriste, în contextul recentului atac armat din California.

A fost una din rarele ocazii în care preşedintele a vorbit din Biroul Oval, marcând astfel importanţa mesajului său. Ultimul său discurs de acest gen a fost în 2010, când a anunţat încheierea misiunii de luptă din Irak.

„Ştiu că după atâta război, mulţi americani se întreabă dacă nu cumva ne confruntăm cu un cancer care nu poate fi, deocamdată, tratat. Ei bine, iată ce doresc să vă spun: ameninţarea terorismului este reală, dar o vom învinge. Vom distruge Statul Islamic şi orice altă organizaţie care încearcă să ne facă rău.

Masacrul din San Bernardino a pus pe jar administraţia americană. Dacă se dovedeşte că a fost un act terorist, atunci ar fi cel mai sângeros incident de acest tip comis pe teritoriul american, în timpul mandatului lui Obama.

Avem obligaţia să facem cât mai greu cu putinţă ca oamenii să poată cumpăra astfel de arme de asalt folosite în atacul din San Bernardino.

Este pentru a treia oară când Barack Obama se adresează americanilor din celebrul Birou Oval de la Casa Albă. Practic, a păstrat acest loc pentru momente şi declaraţii extrem de importante. Ultima dată a vorbit de acolo în 2010.

În această seară vreau să vă vorbesc despre încheierea operaţiunilor de luptă din Irak dar şi despre problemele de securitate cu care ne vom confrunta şi necesitatea să ne reconstruim naţiunea aici, acasă”, a subliniat Obama.

În atacul din San Bernardino, de săptămâna trecută, pus la cale de doi soţi americani de origine packistaneză, au murit 14 oameni şi zeci au fost răniţi. Au fost împuşcaţi în timpul unei petreceri, la un centru pentru ajutorarea persoanelor cu dizabilităţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Barack Obama a adresat un mesaj EMOȚIONANT naţiunii, din Biroul Oval