Antena Meniu Search
x

Peste 10.000 de persoane evacuate dintr-o staţiune, din cauza unui incendiu de vegetaţie (Video)

Dacă unele ţări din Europa au de a face cu ploi torenţiale, furtuni sau tornade, Croaţia este afectată de vremea călduroasă care a dus la producerea a numeroase incendii de vegetaţie.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 16.07.2019, 17:45

Un festival de muzică din staţiunea respectivă a fost anulat
Flăcările au fost oprite la timp, înainte să ajungă la clădirile din staţiune - Dnevnik Online

Dacă unele ţări din Europa au de a face cu ploi torenţiale, furtuni sau tornade, Croaţia este afectată de vremea călduroasă care a dus la producerea a numeroase incendii de vegetaţie.

Cel mai grav s-a produs luni după-amiaza într-o pădure de pini situată la marginea plajei Zrce din localitatea Novalja, staţiune la Marea Adriatică.

Peste 10.000 de persoane, evacuate în urma incendiului de vegetaţie produs într-o staţiune din Croaţia

Conform Dnevnik Online, un festival de muzică a fost anulat din cauza acestui incident, iar peste 10.000 de persoane au fost evacuate.

Sute de pompieri au fost obligaţi să lupte toată noaptea cu flăcările care au mistuit hectare întregi de pădure.

Din fericire, nu au existat victime omeneşti, flăcările fiind stinse când au ajuns la aproximativ 300 de metri de primele case din localitatea amintită.

Autorităţile au fost obligate să închidă circulaţia pe mai multe drumuri pentru a permite pompierilor să intervină mai uşor la faţa locului.

Chiar şi aşa, echipele de intervenţie au avut parte de o misiune extrem de dificilă din cauza vântului care făcea direcţia în care acţionează flăcările să fie greu de stabilit.

Sursa amintită precizează că mai mulţi pompieri rămân la faţa locului pentru a elimina orice urmă de pericol.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Peste 10.000 de persoane evacuate dintr-o staţiune, din cauza unui incendiu de vegetaţie (Video)