Antena Meniu Search
x

Peste 1.000 de morți și 1.500 de răniți în Afganistan, după cel mai puternic cutremur din ultimii 24 de ani. Seismul de 6.1 a avut loc la miezul nopții

Afganistanul a fost zguduit de cel mai puternic cutremur din ultimii 24 de ani. Peste o mie de oameni şi-au pierdut viaţa iar alţi mai bine de 1500 au fost răniţi după ce un seism cu magnitudinea de 6,1 pe scara Richter s-a produs în sudul ţării în apropiere de graniţa cu Pakistanul. Cutremurul a fost resimţit şi în India şi Pakistan, însă fără a fi raportate victime.  

de Redactia Observator

la 22.06.2022, 20:04

Cutremur Afganistan

Era aproape miezul nopţii când pământul s-a zguduit în sud-estul Afganistanului. În câteva secunde, zeci de case au fost distruse, iar un cel puţin un sat a dispărut de pe faţa pământului. Sute de oameni nu au avut nicio şansă. Dormeau, când a avut loc seismul, şi au fost îngropaţi de vii în propriile case.

Cel mai puternic cutremur din ultimii 24 de ani

Autoritățile din provincia Paktika spun că sunt peste o mie de morţi și 1.500 de răniți. Localnicii povestesc că oriunde mergi cineva plânge moartea unui apropiat. Un bărbat şi-a pierdut aproape toată familia în cutremur - copii, părinţi, fraţi, cu totul 17 rude.

Aceasta este situaţia la una din clinicile de aici, este agitaţie mare şi dacă nu sunt luate măsuri de urgenţă, aceşti oameni vor suferi mai mult.

Pe acelaşi subiect

Autorităţile talibane se aşteaptă ca numărul victimelor să crească. Zona, unde a lovit cutremurul de 6,1 pe Richter, este una izolată şi greu accesibilă. A fost mobilizată armata pentru a căuta supravieţuitori.

Papa Francisc: Mă rog pentru cei care şi-au pierdut vieţile şi familile. Sper ca prin ajutorul tuturor să uşurăm suferinţa dragului popor afgan.

Afganistan se află într-o zonă cu rism seismic ridicat. Numai în ultimii zece ani, peste 7000 de oameni au murit în urma cutremurelor care au lovit statul asiatic. Patru mii dintre aceştia au pierit după seismul de 6,5 grade din 1998.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Peste 1.000 de morți și 1.500 de răniți în Afganistan, după cel mai puternic cutremur din ultimii 24 de ani. Seismul de 6.1 a avut loc la miezul nopții