Antena Meniu Search
x

Curs valutar

10.000 de militari ruși s-au întors la bază, după o lună de exerciţii desfășurate în apropiere de granița cu Ucraina

Peste 10.000 de militari ruşi se întorc la bazele lor permanente, în urma unui exerciţiu militar de o lună, în apropierea Ucrainei, a anunţat armata rusă sâmbătă, în ziua de Crăciun, potrivit agenţiei ruse de presă Interfax, relatează Reuters.

de Redactia Observator

la 25.12.2021 , 12:41

Armata rusă
10.000 de militari ruși s-au întors la bază, după o lună de exerciţii desfășurate în apropiere de granița cu Ucraina - Shutterstock

Potrivit news.ro, aceste exerciţii s-au desfăşurat în mai multe regiuni din apropierea Ucrainei - inclusiv în Crimeea, pe care Rusia a anexat-o în 2014, dar şi în regiunile Rostov şi Kuban, în sudul Rusiei. Rusia a desfăşurat zeci de mii de militari în nordul, sudul şi estul Ucrainei, alimentând temeri ale Kievului şi Occidentului cu privire la faptul că Moscova pregăteşte un atac militar.

Moscova neagă aceste acuzaţii şi cere angajamente Occidentului, inclusiv ca NATO să nu se mai extindă către est, către frontiera rusă, şi consideră că securitatea îi este ameninţată de o consolidare a relaţiilor Kievului cu Alianţa Nord-Atlantică.

Rusia subliniază că-şi poate desfăşura trupele pe teritoriul rus după bunul plac

Articolul continuă după reclamă

Potrivit unor estimări, Rusia a desfăşurat recent în jurul Ucrainei între 60.000 şi 90.000 de militari. Potrivit unor documente ale spionajului militar, Rusa ar fi desfăşurat până la 175.000 de militari.

”O etapă a coordonării diviziilor, echipelor de luptă şi grupurilor unităţilor motorizate s-a încheiat. Peste 10.000 de militari vor mărşălui către bazele lor permanente de desfăşurare din zonele de exerciţii comune” a anunţat armata rusă, relatează mediafax.ro. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aveţi pregătite variante în caz de blackout?
Observator » Stiri externe » 10.000 de militari ruși s-au întors la bază, după o lună de exerciţii desfășurate în apropiere de granița cu Ucraina