Antena Meniu Search
x

Peste 15.000 de oi s-au înecat în Marea Roşie, după ce nava care le transporta s-a scufundat. Ambarcaţiunea avea ”cu mult peste încărcătura maximă”

Peste 15.000 de oi s-au înecat duminică în Marea Roşie, după ce nava care le transporta s-a scufundat. Ambarcaţiunea ar fi avut o capacitate de aproape două ori mai mică, adică undeva la 9.000 de animale. 

de Cristina Dimulescu

la 12.06.2022, 17:26

Peste 15.000 de oi s-au înecat în Marea Roşie, după ce nava care le transporta s-a scufundat.
Peste 15.000 de oi s-au înecat în Marea Roşie, după ce nava care le transporta s-a scufundat. - Twitter

Incidentul a avut loc în largul coastei sudaneze a Mării Roşii. 

Peste 15.000 de oi se aflau în nava care s-a scufundat, deşi capacitatea ambarcaţiunii era de 9.000 de animale. Potrivit oficialilor locali, au fost făcute unele modificări pentru a suplimenta această încărcătură maximă. 

Echipajul de pe navă a fost salvat, însă cele 15.000 de oi s-au înecat

Nava, care se îndrepta spre Arabia Saudită, s-a scufundat la scurt timp după ce a părăsit portul sudanez Suakin, un centru comercial pentru multe ţări africane, situat la aproape 800 km nord-est de Khartoum.

Pe acelaşi subiect

”Nava Badr 1 a naufragiat, duminică foarte devreme, în timp ce transporta 15.800 de oi (...) Toate animalele au murit”, a declarat un oficial portuar de rang înalt, sub rezerva anonimatului.

Motivele scufundării nu au fost cunoscute imediat, dar, potrivit oficialului, ambarcaţiunea transporta ”cu mult peste încărcătura maximă”. Un alt oficial portuar a confirmat incidentul şi a oferit asigurări că echipajul a fost salvat, dar nu şi animalele.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Activităţile portuare ar putea fi întrerupte 

El a spus că se teme ”de un impact asupra mediului după înecarea a mii de animale” în Marea Roşie, precum şi de o întrerupere a activităţilor portuare. 

Portul Suakin este situat la 60 km sud de Port Sudan, principalul oraş portuar al ţării. Pe 25 mai, docurile sale au fost avariate într-un incendiu, în urma căruia s-a deschis o anchetă pentru a stabili cauzele.

Importurile şi exporturile din Sudan, Ciad, Etiopia şi Republica Centrafricană, precum şi petrolul din Sudanul de Sud, trec prin porturile Sudanului de la Marea Roşie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Peste 15.000 de oi s-au înecat în Marea Roşie, după ce nava care le transporta s-a scufundat. Ambarcaţiunea avea ”cu mult peste încărcătura maximă”