Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Peste 60 de migranţi au murit în apele Atlanticului, după ce au stat în derivă peste o lună într-o barcă de lemn. Supravieţuitorii, aduşi la mal

Se crede că peste 60 de persoane au murit după ce o barcă care transporta migranți a fost găsită în largul Capului Verde, în Africa de Vest, după o lună în care a stat în derivă în Oceanul Atlantic. O ambarcaţiune de pescuit a reperat barca şubredă de lemn în care iniţial se aflau 101 de persoane.

de Redactia Observator

la 17.08.2023 , 11:53

Peste 60 de migranţi ar fi murit în apele Atlanticului, după ce au stat în derivă peste o lună într-o barcă de lemn. Surpravieţuitorii, aduşi la mal Peste 60 de migranţi ar fi murit în apele Atlanticului, după ce au stat în derivă peste o lună într-o barcă de lemn. Surpravieţuitorii, aduşi la mal - Twitter / @HelenaMaleno

38 de persoane, printre care și copii, au fost salvate pe insula Sal. Aproape toți cei aflați la bordul ambarcațiunii, care a stat pe mare peste o lună, se crede că ar fi venit din Senegal. Oficialii Capului Verde au cerut acțiuni globale privind migrația pentru a ajuta la prevenirea pierderilor de vieți omenești, relatează BBC.

Nava a fost văzută pentru prima dată luni, a declarat poliția. Rapoartele inițiale sugerau că barca s-a scufundat, dar s-a clarificat ulterior că a fost găsită în derivă. Barca din lemn a fost văzută la aproape 320 km de Sal, o parte a Capului Verde, de o barcă de pescuit spaniolă, care a alertat apoi autoritățile.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Articolul continuă după reclamă

Barca a intrat prima dată pe mare pe 10 iulie

Pe acelaşi subiect

Printre supraviețuitori se numără 4 copii cu vârsta cuprinsă între 12 și 16 ani. Barca a părăsit satul pescăresc senegalez Fasse Boye pe 10 iulie, cu 101 persoane la bord, a declarat marți Ministerul de Externe al Senegalului, citând supraviețuitori. Moda Samb, un ales din sat, a declarat că aproape toți cei aflați pe barcă au crescut în comunitate și că unele familii locale încă așteaptă să afle dacă rudele lor se numără printre supraviețuitori.

Se pare că celelalte țări de origine ale pasagerilor includ Sierra Leone și, într-un caz, Guineea-Bissau. Jose Moreira, un oficial al Sănătăţii din Sal, a spus că strea supraviețuitorii se îmbunătățeşte și sunt îngrijiți, cu accent pe hidratare și teste pentru afecțiuni precum malaria.

Unde ar fi vrut să ajungă

Supraviețuitorii au ajuns în Capul Verde, dar aproape sigur că nu era destinația lor. Arhipelagul se află la aproximativ 600 km de coasta Africii de Vest și pe ruta de migrație către Insulele Canare, un teritoriu spaniol văzut de mulți ca o rută către UE. Potrivit OIM, este una dintre cele mai periculoase călătorii pe care le poate face orice migrant.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Vei merge la vot în turul 2 al alegerilor prezidențiale?
Observator » Ştiri externe » Peste 60 de migranţi au murit în apele Atlanticului, după ce au stat în derivă peste o lună într-o barcă de lemn. Supravieţuitorii, aduşi la mal