Antena Meniu Search
x

Ucraina nu are nicio șansă să folosească avioane F-16 în acest an. "Nu ne vom putea apăra cu ele la toamnă sau la iarnă"

Război în Ucraina. Oficialii de la Kiev recunosc că nu are nicio speranţă de a folosi avioane de luptă F-16 în acest an. Primele antrenamente ale piloților ucraineni pe avioane F-16 se vor încheia, cel mai probabil, vara viitoare, potrivit The Washington Post. Militarii trebuie să petreacă patru luni pentru învățarea termenilor specifici în limba engleză, după care sunt instruiți pentru a pilota aeronavele alte șase luni.

de Redactia Observator

la 17.08.2023, 10:27

Ucraina nu are nicio șansă să folosească avioane F-16 în acest an. "Nu ne vom putea apăra cu ele la toamnă sau la iarnă"
Ucraina nu are nicio șansă să folosească avioane F-16 în acest an. "Nu ne vom putea apăra cu ele la toamnă sau la iarnă" - Profimedia

Ucraina nu va putea opera avioane de luptă americane F-16 în toamna şi iarna viitoare, a declarat miercuri seara, la televiziunea naţională, purtătorul de cuvânt al forţelor aeriene, Iuri Ihnat, relatează Reuters.

Nicio șansă de a folosi avioane F-16 în acest an, spune Ucraina

"Este deja evident că nu vom putea apăra Ucraina cu avioane de luptă F-16 în această toamnă şi iarnă", a declarat Ihnat la televiziunea ucraineană. "Aveam mari speranţe pentru acest avion, că va deveni parte a apărării aeriene, capabil să ne protejeze de rachetele Rusiei şi de dronele teroriste", a adăugat Ihnat.

Ucraina a cerut în repetate rânduri aliaţilor săi occidentali avioane F-16, ceea ce, potrivit preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, ar fi un semnal că invazia Rusiei se va încheia cu o înfrângere. Preşedintele SUA, Joe Biden, a aprobat în luna mai programe de pregătire a piloţilor ucraineni pentru F-16, dar până în prezent nu a fost precizat un calendar pentru furnizarea de avioane de război.

Kievul vrea avioane de luptă americane cât mai repede posibil, dar primii piloţi care urmează să fie instruiţi pentru a le manevra probabil că nu vor fi pregătiţi să le piloteze mai devreme de vara anului viitor, a scris săptămâna trecută The Washington Post într-un articol în care menţiona inclusiv centrul de pregătire din România, ce urmează să fie pus la punct împreună cu Olanda, dar care, estimează oficialii americani, va mai dura până să fie gata.

Articolul mai sugera şi că ucrainenii îşi acuzau aliaţii că trag de timp în antrenarea piloţilor de F-16. Occidentul afirmă că doreşte să ajute Ucraina să învingă Rusia, dar a insistat în repetate rânduri că nu doreşte să declanşeze o confruntare directă între NATO şi Moscova.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Ucraina nu are nicio șansă să folosească avioane F-16 în acest an. "Nu ne vom putea apăra cu ele la toamnă sau la iarnă"