Antena Meniu Search
x

Video "Peste tot în lume, armamentul produs de Rusia e apreciat de către profesionişti". Vladimir Putin laudă armele fabricate de ruşi în plin război cu Ucraina

Preşedintele rus Vladimir Putin laudă luni armamentul fabricat de ruşi aliaţilor săi străini şi dă asigurări că şi-a dovedit eficienţa pe câmpul de luptă, în toiul războiului rus din Ucraina, relatează AFP, citat de news.ro.

de Redactia Observator

la 15.08.2022, 18:45

"Peste tot în lume, armamentul produs de Rusia e apreciat de către profesionişti". Vladimir Putin laudă armele fabricate de ruşi în plin război cu Ucraina
- Profimedia

”Suntem pregătiţi să le propunem aliaţilor şi partenerilor noştri tipurile de armament cele mai moderne, arme de infantierie blindate, artilerie, aviaţie de luptă sau drone”, declară Vladimir Putin. ”Peste tot în lume, (acest armament) este apreciat de către profesionişti pentru fiabilitatea sa, calitatea sa şi mai ales pentru înalta sa eficienţă. El a fost aproape în întregime folosit, în mai multe rânduri, în condiţii reale de luptă”, subliniază el.

Vladimir Putin dă asigurări că Rusia are ”mulţi aliaţi”

Liderul de la Kremlin face aceste declaraţii în prima zi a Salonului Internaţional de Armament - organizat timp de o săptămână - la Kubinka, în regiunea Moscova, unde sunt aşteptaţi aproximativ 1.500 de participanţi. Vladimir Putin dă asigurări că Rusia are ”mulţi aliaţi” şi evocă mai ales ”legătiurile de încredere” din America Latină, Asia şi Africa.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

”Acestea sunt state care nu se clatină în faţa aşa-zisei hegemonii. Liderii lor dau dovadă de un adevărat caracter viril”, subliniază el. În opinia sa, formarea unor militari străini în Rusia oferă, de asemenea, ”mari perspective”. ”Mii de militari profesionişti sunt mândri să ne considere şcolile şi academiile militare drept alma-mater”, dă asigurări Putin. El invită aliaţii Rusiei să participe la manevre militare comune cu Moscova.

În perioada 2017-2021, Rusia a fost al doilea exportator de armament

În perioada 2017-2021, Rusia a fost al doilea exportator de armament - 19% din paiţa mondială -, potrivit unui raport întocmit de Stockholm Institute (Sipri), date aflate cu toate acestea într-o scădere continuă în ultimii ani, potrivit acestei surse. Consecinţele sancţiunilor impuse de Occident Rusiei după ce a inavadat Ucraina riscă să-i pedepseacă şi mai mult industria armamentului şi să-i blocheze circuitele logistice şi financiare. Armamentul rus foloseşte, de asemenea, componente străine, care nu mai pot fi importate.

În pofida acestor dificultăţi, directorul Agenţiei Federale ruse a Cooperării în Armament, Dmitri Şugaev, a declarat luni agenţiei ruse de presă RIA Novosti că Rusia a semnat - în 2022 - noi contracte de export de armament în valoare de 16 miliarde de dolari cu un portofoliu de comenzi de până la 57 de miliarde de dolari.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » "Peste tot în lume, armamentul produs de Rusia e apreciat de către profesionişti". Vladimir Putin laudă armele fabricate de ruşi în plin război cu Ucraina