Antena Meniu Search
x

Petrecere cu elefanţi îmbrăcaţi în Moş Crăciun şi cu mască pe faţă într-o şcoală din Thailanda

Mai mulţi elefanți din Thailand, care purtau costume de Moș Crăciun și măști chirurgicale au distribuit gel dezinfectant, măști de față și baloane elevilor la petrecerea anuală de Crăciun a unei școli. Totul ca parte a unei tradiții vechi de 15 ani, care a fost acum adaptată după noua criză sanitară.

de Redactia Observator

la 25.12.2021, 15:52

„Sunt atât de încântat pentru că un eveniment ca acesta are loc doar o dată pe an și cred că școala mea este singurul loc cu Moș Crăciun fiind un elefant”, a spus elevul şcolii unde a avut loc petrecerea, scrie Reuters.

Sărbătoarea de la școala Jirasartwitthaya din Ayutthaya, la nord de Bangkok, se desfășoară de mai bine de 15 ani și a fost deosebit de importantă în ultimii doi ani, pe fondul pandemiei de COVID-19 și mai ales al faptului că elevii au fost nevoiţi să înveţe de acasă. „Știm că elevii au fost stresați din cauza cursurilor online, așa că sperăm că acest eveniment îi poate face fericiți și îi va încuraja să vină la școală”, a declarat organizatorul evenimentului, Reangrhongbaht Meepan de la Palatul Elefantului Ayutthaya.

Elefantul, simbolul naţional al Thailandei

Școlile thailandeze şi-au închis porţile în aprilie anul acesta și au lansat campanii de vaccinare pentru elevii de liceu în octombrie , înainte de redeschiderile eșalonate și zilele alternante de prezență. Vineri, doar 30% din sălile de clasă au fost umplute la Jirasartwitthaya.

"Sunt atât de bucuros că am primit un balon de la elefant. Inima îmi bate foarte repede", a spus elevul Biuon Greham, în timp ce alți copii făceau fotografii și selfie-uri cu elefanții, animalul național al Thailandei.

Thailanda este 98% budistă, dar sărbătorește Crăciunul ca parte a sezonului sărbătorilor de sfârșit de an. Cazurile de coronavirus din Thailanda au atins apogeul în august anul acesta, cu 2,2 milioane de infecții totale până acum și 21.501 de decese.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Petrecere cu elefanţi îmbrăcaţi în Moş Crăciun şi cu mască pe faţă într-o şcoală din Thailanda