Antena Meniu Search
x

Petrecerile în pandemie se pedepsesc cu închisoarea

Sfidarea restricţiilor se plăteşte scump. Shawn Marshall Myers a simţit-o pe pielea lui. Originar din statul Maryland, americanul de 42 de ani a fost condamnat la un an de închisoare după ce a organizat două petreceri cu câte 50 de persoane în luna martie, când omenirea se confrunta cu vârful pandemiei. Mai grav e că acesta a continuat să ignorat regulile şi după ce a primit un avertisment.

de Redactia Observator

la 28.09.2020, 15:31

Vezi și
  • Pe lângă închisoare, americanul a primit şi o amendă de 5.000 de dolari.
  • Sentinţa ar fi una din cele mai dure date până acum în astfel de cazuri în America.

Problemele nu s-au oprit însă acolo. Chiar dacă fusese informat că reuniunile cu mai mult de 10 persoane sunt interzise şi primise un avertisment, bărbatul a refuzat să coopereze chiar şi atunci când autorităţile l-au vizitat pentru a doua oară şi i-au cerut să oprească petrecere, întrucât riscă să provoace un focar.

Pe lângă închisoare, americanul a primit şi o amendă de 5.000 de dolari. Sentinţa, scrie presa de peste ocean, ar fi una din cele mai dure date până acum în astfel de cazuri în America. Decizia vine în contextul în care numărul deceselor provocate de COVID la nivel global a trecut de 1 milion. Mai grav este că acesta s-ar putea dubla în 9 luni dacă guvernele nu vor lua măsuri.

În timp ce multe state vorbesc deja de valul 2, experţii americani avertizează că la iarnă Statele Unite s-ar putea confrunta cu o explozie de cazuri, întrucât oamenii nu vor să mai fie precuaţi şi vor începe să petreacă tot mai mult timp în interior, unde virusul se transmite mai uşor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Petrecerile în pandemie se pedepsesc cu închisoarea