Antena Meniu Search
x

Pfizer şi BioNTech, pregătite să-şi ajusteze vaccinul pentru noua tulpină de coronavirus "în mai puţin de şase săptămâni"

Sunt necesare "mai multe săptămâni" în vederea unei înţelegeri a nivelului de transmitere şi a virulenţei noii variante a noului coronavirus descoperită pentru prima oară în Africa de Sud şi denumită B.1.1.529, a anunţat vineri un purtător de cuvânt al Organizaţiei Mondale a Sănătăţii (OMS), relatează AFP, citat de news.ro.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 26.11.2021, 15:30

Pfizer şi BioNTech, pregătite să-şi ajusteze vaccinul pentru noua tulpină de coronavirus "în mai puţin de şase săptămâni"
- Profimedia

Experţi de la OMS, însărcinaţi să urmărească evoluţia virului SARS-CoV-2 care provoacă boala covid-19, se reunesc începând de vineri, cu scopul de a stabili dacă este necesar ca această nouă variantă să fie clasificată drept "îngrijorătoare" sau "de urmărit", a precizat într-o conferinţă de presă a OMS Christian Lindmeier.

Pfizer şi BioNTech studiază deja varianta B.1.1.529

Compania germană în domenul biotehnologiei BioNTech, care a încheiat o alianţă cu laboratorul farmaceutic american Pfizer, aşteaptă "cel mai târziu în două săptămâni" primele rezultate ale unor studii care urmează să permită să se stabilească dacă această nouă variantă a SARS-CoV-2 descoperită în Africa de Sud scapă protecţiei oferite de vaccinul său, a anunţat o purtătoare de cuvânt.

"Am lansat imediat studii cu privire la varianta B.1.1.529", care "diferă în mod clar de variantele cunoscute, deoarece prezintă mutaţii suplimentare la nivelul proteinei spike", caracteristica virsului SARS-CoV-2, a declarat pentru AFP purtătoarea de cuvânt.

"Pfizer şi BioNTech s-au pregătit, în urmă cu mai multe luni, să-şi ajusteze vaccinul în mai puţin de şase săptămâni şi să livreze primele doze în 100 de zile", în cazul în care o variantă dovedeşte rezistenţă la vaccinul lor anti-Covid.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să vă reparaţi maşina în service-ul de la colţ de stradă?

Observator » Stiri externe » Pfizer şi BioNTech, pregătite să-şi ajusteze vaccinul pentru noua tulpină de coronavirus "în mai puţin de şase săptămâni"