Antena Meniu Search
x

Pfizer/BioNTech anunță că vaccinul anti-Covid este eficient în prevenirea infecțiilor asimptomatice

Reprezentanții Pfizer/BioNTech au declarat că datele obținute în Israel sugerează că vaccinul COVID-19 este eficient în proporție de 94% în prevenirea infecțiilor asimptomatice, ceea ce înseamnă că vaccinul ar putea reduce semnificativ transmiterea.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 11.03.2021, 16:12

Un bărbat primește o doză din vaccinul anti Covid Pfizer/BioNTech
Pfizer/BioNTech anunță că vaccinul anti-Covid este eficient în prevenirea infecțiilor asimptomatice - Zuma Press / Cecilia Fabiano via Hepta

Companiile au mai spus că cea mai recentă analiză a datelor israeliene arată că vaccinul a fost 97% eficient în prevenirea bolilor simptomatice, a bolilor severe și a decesului cauzat de Covid-19.

Aceste date sunt, în esență, în concordanță cu eficacitatea raportată în studiul clinic din decembrieal vaccinului anti-Covid dezvoltat de Pfizer/BioNTech, scrie Reuters.

Persoanele nevaccinate, de 29 de ori mai expuse riscului de a muri din cauza Covid-19

Conform analizei, persoanele nevaccinate au fost de 44 de ori mai predispuse să dezvolte o formă simptomatică de COVID-19 și au fost 29 de ori mai expuși riscului de a muri din cauza Covid-19, decât cei care au primit vaccinul. 

Datele, colectate în perioada 17 ianuarie - 6 martie, nu au fost încă evaluate de referenți externi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Pfizer/BioNTech anunță că vaccinul anti-Covid este eficient în prevenirea infecțiilor asimptomatice