Antena Meniu Search
x

Piloții avionului care a aterizat forțat pe câmp, deveniți eroi în Rusia

Doi piloţi din Rusia au devenit eroi după ce au salvat 230 de pasageri de la moarte. Priceperea şi curajul de care au dat dovadă îi impresionează şi pe specialişti. Cei doi au reuşit să aterizeze într-un lan de porumb, cu un motor defect şi cu al doilea grav avariat.

de Redactia Observator

la 16.08.2019, 13:41

Vezi și

Doi piloţi din Rusia au devenit eroi după ce au salvat 230 de pasageri de la moarte. Priceperea şi curajul de care au dat dovadă îi impresionează şi pe specialişti. Cei doi au reuşit să aterizeze într-un lan de porumb, cu un motor defect şi cu al doilea grav avariat. Totul după ce aeronava a lovit un stol de păsări la decolarea de pe aeroportul din Moscova.

În mijlocul lanului de porumb, lângă aeronava care fumegă, pasagerii cursei Ural Airlines sunt în stare de şoc. Plecasară în vacanţă, în Crimeea, dar au văzut moartea cu ochii. Avionul în care se aflau, un Airbus A321 a lovit un stol de păsări imediat după decolarea din Moscova.

În câteva secunde, ambele motoare ale aeronavei au fost avariate. Unul a cedat total, iar celălat a luat foc. Totuşi, au reuşit să ajungă la sol în siguranţă. Reuşita piloţilor este un miracol, spun specialiştii.

Până la sosirea echipelor de urgenţă, personalul de la bord a vorbit, pe rând cu pasagerii- 230, inclusiv copii. Câţiva oameni au avut nevoie de asistenţă medicală, dar starea lor nu este gravă.

Căpitanul Damir Yusupov şi primul ofiţer Gregory Murzin sunt eroii din Rusia. Piloţi experimentaţi, cei doi au reuşit să aducă la sol aeronava şi pe cei 230 de oameni aflaţi la bord în condiţii bune. Soţia căpitanului a urmărit zborul printr-o aplicaţie şi a început să-şi facă griji după ce nu a mai apărut nicio informaţie despre zbor.

Kremlinul a anunţat că îi va premia ca pe nişte eroi, iar omagiile la adresa lor curg în mediul online.

Cei mai mulţi dintre internauţi compară performanţa lor cu cea de pe râul Hudson din 2009. Atunci, piloții companiei US Airways, şi mai ales căpitanul Chesley "Sully" Sullenberger au aterizat forţat pe apele râului Hudson salvând viaţa tuturor celor 155 de oameni aflați la bord.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Piloții avionului care a aterizat forțat pe câmp, deveniți eroi în Rusia