Antena Meniu Search
x

Pistele de biciclete au fost extinse în Italia

Masca sanitară devine obligatorie în tot mai multe ţări odată cu ridicarea restricţiilor. În Franţa, autorităţile au distribuit măşti gratuite în suburbii, iar mersul pe bicicletă pare tot mai sigur pentru locuitorii din Paris, care s-au îngrămădit la magazinele cu articole sportive. Şi italienii preferă să pedaleze, aşa că pistele au fost extinse cu peste 150 de kilometri în Roma.

de Redactia Observator

la 10.05.2020, 12:53

Vezi și
  • Mersul pe bicicletă, încurajat în vestul Europei
  • Pistele speciale au fost extinse

Mersul pe bicicletă, pe lângă faptul că este benefic pentru organism, ne poate ţine mai departe de virus. Cel puţin aceasta este concluzia autorităţilor din Italia, care caută soluţii pentru a-i face pe locuitori să evite transportul în comun. Pistele pentru biciclete au fost extinse în Roma, iar cetăţenii par încântaţi de acţiunea guvernului.

Şi pentru francezi, mersul pe bicicletă pare soluţia ideală. De luni o parte din restricţii vor fi ridicate, în timp ce starea de urgenţă sanitară a fost extinsă până pe 10 iulie. Locuitorii din Paris s-au îngrămădit la un magazin care a pus la vânzare biciclete second-hand.

Cozi kilometrice s-au format şi în sudul Franţei, dar pentru măşti sanitare. Autorităţile au pornit mai multe campanii prin care le-au livrat cetăţenilor măşti gratuite. De mâine, purtarea lor devine obligatorie în mijloacele de transport în comun.

Peste 80.000 de mii de măşti de protecţie au fost distribuite şi într-o suburbie din Paris.

În Marea Britanie, de la sfârşitul lunii mai, persoanele care intră în Regat trebuie să stea 14 zile în carantină, spun companiile aeriene. În caz contrar ar putea risca o amendă de până la o mie de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Pistele de biciclete au fost extinse în Italia