Antena Meniu Search
x

Plajele din Spania sunt pregătite pentru turiști

Spania face ultimele pregătiri înainte de a deschide porţile pentru turiştii străini în luna iulie. De astăzi, terasele şi plajele s-au redeschis, iar piscinele vor funcţiona la capacitate de 30%. Decizia vine după opt zile consecutiv în care numărul de decese zilnice a fost sub 100.

de Redactia Observator

la 25.05.2020, 17:37

Vezi și
  • Viaţa dă semne că se întoarce la normalitate.
  • Administratorii plajelor trebuie să respecte regulile.

Falezele şi plajele din Tenerife sunt din nou pline de viaţă. Încă de la primele ore ale dimineţii, oamenii s-au adunat pe nisip pentru a se bucura de razele soarelui.

Cei care vor să stea la soare trebuie, însă, să respecte o serie de reguli stricte. Între persoane trebuie să existe o distanţă minimă de doi metri la orice moment, iar spaţiul destinat fiecăruia nu depăseşte patru metri pătraţi. În acelaşi timp, sunt admise grupuri de maximum 15 oameni. Şi timpul alocat este limitat.

Administratorii plajelor trebuie să stabilească exact câte persoane se pot relaxa în acelaşi timp şi sunt obligaţi să folosească produse de curăţare şi dezinfectare care să nu fie periculoase pentru mediu.

Cei care vor să înoate au acum şi opţiunea piscinelor, care vor funcţiona la o capacitate de doar 30%.

Viaţa dă semne că se întoarce la normalitate şi în capitala Madrid, acolo unde oamenii pot din nou să stea la terase.

Roberto Fernandez, proprietar restaurant: Este o zi frumoasă. Au trecut 2 luni şi 11 zile de când am deschis ultima oară. Aşteptăm, am deschis mai devreme ca deobicei să oferim şi mic dejun.

Localurile vor putea funcţiona doar la o capacitate de 50%, iar mulţi proprietarii se tem că vor fi nevoiţi să renunţe la afaceri.

Alejandro Martinez, proprietar bar: Nu îmi voi permite să plătesc factură pentru apa potabilă sau vreun angajat. Nu, nu, nu, nici dacă aş putea deschide la 100% terasa nu cred că aş putea face asta.

Ajutor pentru proprietarii teraselor ar putea veni şi de la turiştii străini. Guvernul spaniol a anunţat că din luna iulie graniţele se vor redeschide pentru străini. Sectorul turismului reprezintă 12 procente din Produsul Intern Brut al Spaniei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Plajele din Spania sunt pregătite pentru turiști