Antena Meniu Search
x

Video Ploaie de rachete în Ucraina: Cum a arătat unul dintre cele mai cumplite bombardamente rusești de la începutul invaziei

Rusia a pornit astăzi unul dintre cele mai puternice bombardamente de la începutul invaziei în Ucraina. Cel puțin 120 de rachete, trase din aer şi de pe mare, au adus încă un val de distrugeri în cele mai mari oraşe. La Kiev, zeci de oameni au rămas fără locuinţe, iar mii de localnici din Liov şi estul ţării vor intra în noul an în frig şi pe întuneric. 

de Redactia Observator

la 29.12.2022, 22:49

Vezi și

Cu doar câteva zile înainte de sfârşitul anului, Rusia aduce încă o dată teroarea în Ucraina. O ploaie de rachete a căzut azi noapte asupra ţării şi a continuat până la primele ore ale dimineţii. La Kiev, doi localnici au fost scoşi în viaţă, dar în stare de şoc, de sub dărâmături, după ce casa lor a fost distrusă de bombardamentul ruşilor. 

Armata ucraineană a reuşit să intercepteze şi să doboare majoritatea rachetelor, dar fragmente de proiectil au căzut în oraşe şi au distrus multe clădiri. La Kiev, numeroase locuinţe au fost transformate în moloz. 

În toată regiunea estică ucrainenii se confruntă din nou cu pene masive de curent

Aproape un milion de oameni din Liov au rămas fără apă şi curent din cauza atacurilor ruseşti. În Bahmut, oraş din apropierea graniţei cu Rusia, nu mai există niciun loc neacoperit cu sânge, spune preşedintele Zelenski. Localitatea este de săptămâni bune scena unor lupte crâncene între militarii Urainei şi invadatori.

Mai mulţi experţi de la Casa Albă cred însă că 2023 va fi anul în care Ucraina va învinge Rusia şi va recupera toate teritoriile, cu excepţia Crimeei. Serghei Lavrov, şeful diplomaţiei de la Moscova, respinge scenariul. Alungarea Rusiei din estul Ucrainei cu ajutorul Occidentului este "o iluzie", spun el.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Ploaie de rachete în Ucraina: Cum a arătat unul dintre cele mai cumplite bombardamente rusești de la începutul invaziei