Antena Meniu Search
x

Video Momentul în care o unitate a forţelor speciale ucrainene debarcată în delta Niprului distruge două ambarcaţiuni. Cinci soldaţi ruşi, scoşi din luptă

Război în Ucraina. Kievul primeşte sprijin nu doar de la aliaţii europeni şi nord-americani, ci şi din ţări aflate la mare distanţă şi care au propriile lor probleme de securitate. Preşedintele Coreei de Sud s-a aflat la Kiev într-o vizită neanunţată în prealabil şi s-a angajat să sporească ajutorul umanitar şi chiar militar pentru Ucraina. În acest timp, Rusia pare să fi primit un mesaj nedorit din Coreea de Nord. O rachetă balistică lansată pentru testare de regimul de la Phenian ar fi căzut în zona economică a Rusiei din Oceanul Pacific. 

de Redactia Observator

la 16.07.2023, 09:29

Vezi și

Invitat la summitul NATO de la Vilnius, preşedintele Coreei de Sud a vizitat apoi Polonia, iar de aici s-a deplasat la Kiev. Gazdele l-au condus la periferia capitalei, unde zeci de civili au fost executaţi de trupele ruseşti care au ocupat temporar zona. Liderul sud-coreean spune că distrugerile lăsate în urmă de invadatori i-au reamintit situaţia ţării sale după războiul din anii 50. 

Yoon Suk Yeol, preşedintele Coreei de Sud: În urma convorbirilor bilaterale, am convenit să extindem cooperarea dintre guvernele şi oamenii de afaceri din ţările noastre, pentru reconstrucţia Ucrainei. 

Livrarea de arme letale în zonele de conflict, interzisă de Coreea de Sud

Mare exportatoare de armament, Coreea de Sud interzice totuşi livrarea de arme letale în zonele de conflict. Nu face excepţie nici pentru Ucraina, căreia îi trimite, însă, materiale militare cum sunt căştile şi vestele anti-glonţ. La acestea se adaugă ajutoare umanitare a căror valoare va ajunge, anul acesta, la 150 milioane de dolari. 

Pe acelaşi subiect

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei: Ne bucurăm să putem anunţa că se aplică deja un acord privind livrarea de vehicule (n.r. - militare) speciale şi echipament tehnic, inclusiv pentru deminare. Aceasta ne va ajuta să apărăm vieţi omeneşti. 

Cel puţin 20 de copii au murit în explozia minelor lăsate în urmă de ruşi

De la începutul invaziei, cel puţin 20 de copii au murit în explozia minelor lăsate în urmă de ruşi. Iar ieri, un bărbat şi-a pierdut viaţa la Herson când a încercat să demonteze, acasă, un obuz neexplodat. Într-un sat de lângă Harkov, un civil a fost ucis şi altul, rănit, într-un bombardament al armatei ruse. Ucrainenii anunţă, la rândul lor, noi succese pe diferite fronturi. O unitate a forţelor speciale a debarcat pe o insulă din delta Niprului, ocupată de ruşi, unde a distrus două ambarcaţiuni şi a scos din luptă cinci militari inamici. Iar într-un oraş ocupat, tot din sudul ţării, o clădire folosită de forţele ruseşti a fost avariată de o explozie. 

Vladimir Putin continuă să ameninţe cu încetarea acordului pentru exportul cerealelor ucrainene pe mare: el i-a declarat, prin telefon, preşedintelui Africii de Sud că acordul nu şi-a îndeplinit obiectivul deoarece grânele nu ajung în ţările sărace, cum ar fi trebuit. Moscova poate avea şi o altă problemă: o rachetă intercontinentală testată săptămâna trecută de Coreea de Nord s-ar fi prăbuşit în zona rusă a Oceanului Pacific. Anunţul a venit de la Naţiunile Unite, dar ministerul rus al apărării spune că nu a găsit dovezi clare în acest sens. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Momentul în care o unitate a forţelor speciale ucrainene debarcată în delta Niprului distruge două ambarcaţiuni. Cinci soldaţi ruşi, scoşi din luptă