Antena Meniu Search
x

Poliţia britanică anchetează Fundaţia Caritabilă a Prinţului Charles pentru ajutorul acordat unui cetăţean de origine saudită

Poliţia Metropolitană din Londra a lansat o anchetă cu privire la acuzaţiile conform cărora fundaţia caritabilă a Prinţului Charles a oferit "ajutor onorific" unui cetăţean de origine saudită, informează BBC.

de Redactia Observator

la 16.02.2022, 17:46

Poliţia britanică anchetează Fundaţia Caritabilă a Prinţului Charles pentru ajutorul acordat unui cetăţean de origine saudită
- Getty Images

Decizia de a deschide ancheta vine ca o consecinţă a evaluării unei scrisori din septembrie 2021, trimisă de fostul valet al Prinţului Charles, Michael Fawcett.

La scurt timp, Fawcett s-a retras temporar din funcţia de director executiv al Fundaţiei Prinţului Charles, iar fundaţia de caritate a anunţat că va fi deschisă o anchetă cu privire la acuzaţiile făcute.

Conform unei declaraţii oficiale a Poliţiei Metropolitane, decizia de a ancheta presupusele infracţiuni vine în urma "evaluării unei scrisori din septembrie 2021, care făcea referire la aşa-numitele oferte de ajutor acordate pentru a asigura onoruri şi cetăţenie unui cetăţean de origine saudită".

"Ofiţerii au colaborat cu Fundaţia Prinţului cu privire la constatările unei anchete independente referitoare la practicile de strângere de fonduri", mai scria în declaraţie.

Clarence House (reşedinţa Prinţului Charles) şi-a reiterat afirmaţiile potrivit cărora Prinţul Charles "nu avea cunoştinţă de presupusa ofertă de onoruri sau de cetăţenie britanică pe bază de donaţie către fundaţiile sale de caritate".

Scotland Yard a anunţat  că anchetează presupuse infracţiuni în temeiul Legii de prevenire a abuzurilor, din 1925. Fundaţia Prinţului Charles, despre care se spune că are o relaţie strânsă de cooperare cu poliţia, a afirmat că ar fi „inadecvat să comenteze o anchetă în curs”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Poliţia britanică anchetează Fundaţia Caritabilă a Prinţului Charles pentru ajutorul acordat unui cetăţean de origine saudită