Antena Meniu Search
x

Video Noi lupte între poliția israeliană și musulmani la Moscheea Al-Aqsa din Ierusalim. Au fost folosite grenade paralizante şi gloanţe de cauciuc

Poliţiştii israelieni continuă pentru a doua noapte consecutivă descinderile la cea mai importantă moschee din Ierusalim. 

de Redactia Observator

la 06.04.2023, 14:57

Vezi și

Poliţiştii au luat iarăşi cu asalt lăcaşul religios al-Aqsa peste noapte, acolo unde credincioşii palestinieni poposeau. Forţele de ordine din Israel au dat buzna peste ei, au încercat să-i scoată cu forţa, folosind grenade paralizante şi arme cu gloanţe de cauciuc.

Martorii spun că cei care se aflau în interiorul lăcaşului de cult au început să arunce cu pietre în poliţişti. Surse locale povestesc că bărbaţii sub 40 de ani nu sunt lăsaţi să intre în Moschee, motiv pentru care cel puţin 200 de musulmani s-au adunat în afara ei.

Liga Arabă a condamnat miercuri cu fermitate situația, declarând că pune în pericol stabilitatea regională. Aceştia au numit incidentul "o crimă comisă de forțele israeliene împotriva musulmanilor fără apărare" din moschee. Ieri, cel puţin 14 palestinieni au fost răniţi în urma violenţelor cu autorităţile israeliene.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Noi lupte între poliția israeliană și musulmani la Moscheea Al-Aqsa din Ierusalim. Au fost folosite grenade paralizante şi gloanţe de cauciuc