Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Stare de urgenţă în Polonia după inundaţiile fără precedent produse de ciclonul Boris. Regiuni întregi, acoperite de ape

Guvernul de la Varşovia a declarat luni stare de urgenţă pentru 30 de zile în regiunile din sud-vestul Poloniei, după inundaţiile devastatoare produse de ciclonul Boris, scrie Agerpres.

de Redactia Observator

la 16.09.2024 , 18:08

Stare de urgenţă în Polonia după inundaţiile fără precedent produse de ciclonul Boris. Regiuni întregi, acoperite de ape Stare de urgenţă în Polonia după inundaţiile fără precedent produse de ciclonul Boris. Regiuni întregi, acoperite de ape - Profimedia

Starea de urgenţă se aplică unor părţi din Silezia Inferioară, Silezia şi Opole. Starea de urgenţă le conferă autorităţilor puteri sporite pentru a emite ordine, drepturile şi libertăţile civile fiind temporar restrânse.

Polonia a instituit stare de urgenţă

Spre exemplu, autorităţile pot ordona mai uşor evacuarea anumitor locuri sau pot interzice prezenţa cetăţenilor în anumite locuri.

Articolul continuă după reclamă

Ploile persistente au provocat inundaţii în sud-vestul Poloniei, la graniţa cu Republica Cehă. În micuţa localitate Kłodzko din Silezia Inferioară, străzi întregi au fost acoperite de ape şi o persoană a murit.

Localitatea Głuchołazy din regiunea Opole a fost de asemenea devastată de ape.

În micuţul oraş Nysa din aceeaşi regiune, apele râului Nysa Klodzka au inundat spitalul districtual ce a trebuit să fie complet evacuat. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi fost victima unei încercări de fraudare?
Observator » Ştiri externe » Stare de urgenţă în Polonia după inundaţiile fără precedent produse de ciclonul Boris. Regiuni întregi, acoperite de ape