Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video "Nu s-a mai întâmplat aşa ceva vreodată!" Inundaţii catastrofale în Cehia, Polonia şi Austria. Ciclonul Boris continuă să facă prăpăd în Europa

Ciclonul Boris continuă să facă prăpăd şi în restul Europei. Mii de oameni din Cehia au fost nevoiţi să-şi părăsească gospodăriile în urma inundaţiilor devastatoare. În Austria, un pompier a murit în timpul unei misiuni, iar, în Polonia, o persoană a fost luată de ape şi a murit.

de Redactia Observator

la 16.09.2024 , 09:21

Peste o sută de zone din toată Cehia se află sub cel mai ridicat nivel de alertă pentru inundaţii însă situaţia cea mai gravă este în nord-est. Numai în Opava, zece mii de oameni au fost nevoiţi să-şi părăsească locuinţele. 

Jindrich Stefek, echipa de salvare: Am salvat oamenii care se aflau la doi metri deasupra noastră, pe un acoperiş... Erau alţi oameni blocaţi în faţă, dar curentul este foarte puternic. Am încercat să ajungem acolo, să găsim o alternativă să ajungem la ei, deoarece curentul este mult prea puternic pentru bărci. 

Mulţi au fost recuperaţi în ultima clipă cu elicopterul militar. Deşi pericolul este iminent, sute de cehi au refuzat să îşi lase în urmă munca de o viaţă. Din cei două mii de oameni care trăiesc în Troubek, numai 30 au acceptat să fie salvaţi. 

Vezi și

Prăpăd este şi în Austria

Pe acelaşi subiect

Un pompier şi-a pierdut viaţa în timp ce încerca să salveze un localnic. Alţi şase oameni au fost răniţi în timpul furtunii. Autorităţile continuă să declare zone de dezastru în mai multe municipalităţi. 

Localnic: Este teribil! Nu s-a mai întâmplat aşa ceva vreodată. Locuiesc aici de zeci de ani, dar o inundaţie ca asta nu am mai avut. Au loc inundaţii o dată la 10 sau 15 ani, dar sunt mici, doar că de data asta este catastrofal.

Apa a ajuns şi într-un azil, iar 90 de persoane au fost trimise la un spital. Teama cea mai mare a autorităţilor rămâne în continuare nivelul Dunării, care aseară a depăşit opt metri. 

Vestul ţării a fost însă acoperit de zăpadă, iar meteorologii cred că stratul de omăt va ajunge la 2 metri la altitudini mici.

Salvările sunt contracronometru şi în Polonia

Pentru o persoană din sud-vestul ţării, a fost prea târziu - a fost luată de ape şi a murit. Inundaţiile au dus la evacuarea unui spital şi premierul se pregăteşte să declare stare de dezastru natural.

Ciclonul Boris a adus ploi torenţiale şi în Bratislava. Drumurile au fost acoperite de crengi uriaşe şi copaci, iar mai multe străzi au fost închise. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi fost victima unei încercări de fraudare?
Observator » Ştiri externe » "Nu s-a mai întâmplat aşa ceva vreodată!" Inundaţii catastrofale în Cehia, Polonia şi Austria. Ciclonul Boris continuă să facă prăpăd în Europa