Antena Meniu Search
x

Populația Chinei ar urma să înceapă să scadă până în 2025. Numărul nou născuților, în 2021, cel mai mic din ultimele decenii

Populația Chinei a încetinit semnificativ și este de așteptat să înceapă să scadă până în 2025, au raportat autorităţile, susținute de Global Times, citând un oficial din domeniul sănătății, scrie Reuters.

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 25.07.2022, 08:54

Populația Chinei ar urma să înceapă să scadă până în 2025
Populația Chinei ar urma să înceapă să scadă până în 2025 - Shutterstock

Datele privind nașterile, publicate duminică seara au arătat că numărul de nou născuţi în 2021 a fost cel mai scăzut din ultimele decenii în mai multe provincii din ţară.

Populaţia Chinei urmează să scadă

Numărul de nașteri din provincia centrală Hunan a scăzut sub 500.000 pentru prima dată în aproape 60 de ani, potrivit raportului realizat de Global Times. Doar provincia de sud a Chinei, Guangdong, a avut peste 1 milion de noi nașteri, potrivit sursei citate.

China se luptă pentru a inversa o scădere rapidă a creșterii naturale a populației, deoarece mulți tineri aleg să nu aibă copii din cauza unor factori precum costul ridicat și presiunea muncii.

Se așteaptă că populația Chinei va începe să scadă în 2021-2025, a spus Global Times, citându-l pe Yang Wenzhuang, șeful departamentului de populație și afaceri de familie la Comisia Națională de Sănătate.

O modificare a legilor de anul trecut, care permite femeilor să aibă trei copii pare că nu a ajutat. Multe femei spun că aleg să nu faca copii deoarece schimbarea legii a venit prea târziu și din cauza faptului că au o securitate insuficientă a locului de muncă și egalitate de gen.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Populația Chinei ar urma să înceapă să scadă până în 2025. Numărul nou născuților, în 2021, cel mai mic din ultimele decenii