Antena Meniu Search
x

Povestea celor 11 femei care s-au îmbogăţit peste noapte, după ce au cumpărat împreună un bilet la loterie în India: "Nu ne așteptam să câștigăm"

În iunie, 11 femei care lucrează la domeniul salubrităţii în sudul Indiei, au strâns împreună 3 euro pentru a cumpăra un bilet de loterie. Săptămâna trecută, au fost foarte bucuroase să afle că au atins jackpot-ul cel mai de 100 de milioane de rupii, echivalentul a un milion de euro.

de Redactia Observator

la 01.08.2023, 10:49

Povestea celor 11 femei care s-au îmbogăţit peste noapte, după ce au cumpărat împreună un bilet la loterie în India: "Nu ne așteptam să câștigăm"
Povestea celor 11 femei care s-au îmbogăţit peste noapte, după ce au cumpărat împreună un bilet la loterie în India: "Nu ne așteptam să câștigăm" - Shutterstock

Femeile fac parte dintr-un grup care colectează deșeuri nebiodegradabile din gospodăriile unui oraş din zona Kerala. De obicei, ele primesc aproximativ 3 euro pe zi, din plăți lunare efectuate de gospodării, și ocazional o parte din banii câștigați de corporația locală din vânzarea deșeurilor separate pe care le colectează, relatează BBC.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Banii, spun ele cu sinceritate, nu sunt suficienți pentru a le acoperi nevoile. Majoritatea femeilor au luat împrumuturi pentru a-şi educa copiii și pentru alte cheltuieli. De aceea, ocazional, își uneau forțele pentru a cumpăra un bilet de loterie.

Loteria este în mare parte ilegală în multe state indiene, dar guvernul Kerala însuși conduce un program foarte popular, loteriile private fiind interzise în stat. „Odată, am câștigat un premiu de 1.000 de rupii și l-am împărțit”, spune Radha, care cumpără de obicei bilete pentru grup.

Pe acelaşi subiect

Femeile provin din medii defavorizate, luând adesea împrumuri pentru a trăi

Luna trecută, femeile a hotărât să cumpere un bilet cu 3 euro pentru o loterie cu premii mari. Aceste loterii sunt permise pentru ocazii speciale, cum ar fi de festivaluri.

Kuttimalu, în vârstă de 72 de ani, spune că inițial a fost tristă când Radha strângea fonduri pentru că nu avea suficienți bani. „Atunci Cherumannil Baby (o alta membră a grupului) mi-a spus că are 25 de rupii și că era dispusă să-mi împrumute jumătate din ei pentru bilet”, a spus ea pentru BBC. Așa că cele două femei au pus câte 12,5 rupii fiecare pentru partea lor din bilet, în timp ce celelalte nouă femei au plătit 25 de rupii fiecare.

„Am convenit că vom primi o cotă egală dacă câștigăm ceva”, spune doamna Kuttimalu. „Nu ne așteptam să câștigăm atât de mulţi bani!”. Femeile au aflat că au câștigat abia la o zi după tragere la sorți, când una dintre ele i-a cerut soțului ei să verifice rezultatele. „Este a patra oară când cumpărăm un bilet, a fost noroc din a patra încercare”.

Una dintre ele îşi va construi o casă, după ce ultima a fost distrusă de inundaţii

Cherumannil Baby, în vârstă de 62 de ani, spune că nu-i vine să creadă că grupul a atins jackpot-ul. „Norocul nu a fost niciodată de partea mea”, spune ea. Casa ei a fost distrusă de inundațiile devastatoare care au lovit Kerala în 2018. Acum intenționează să-și construiască o casă și să-și plătească datoriile.

Alte femei din grup au și ele povești similare de împărtășit. K Bindu, în vârstă de 50 de ani, și-a pierdut soțul anul trecut din cauza insuficienței renale. Familia nu și-a putut permite banii pentru transplantul său. „Obișnuia să cumpere bilete de loterie cu banii pe care i-am păstrat pentru dializă”, spune ea. "Ne-a părăsit fără să termine construcția casei noastre. Trebuie să o termin acum". Bindu vrea să cheltuiască banii pe educarea fiicei sale de 15 ani, astfel încât să poată obține un loc de muncă bun.

Lakshmi, în vârstă de 49 de ani, spune că chiar cu o noapte înainte de câștig, familia ei își făcuse griji pentru viitorul lor. Soțul ei, muncitor în construcții, se chinuia să își obțină de lucru din cauza ploilor abundente din stat. Cuplul este uşurat că acum pot cheltui banii pe studiile fiicei lor.

Leela, în vârstă de 56 de ani, fusese îngrijorată de cum va plăti pentru operația fiicei sale. „Am împrumutat deja bani pentru nunta ei impotecându-mi casa”, spune ea.

După plătirea taxelor, femeile vor împărţi între ele suma de 700.000 de euro

După ce vor plătit impozitele guvernamentale, grupul va primi 63 de milioane de rupii, echivalentul a 700.000 de euro. Cherumannil Baby și Kuttimalu își vor împărți suma de 70.000 de euro de rupii în mod egal între ei, în timp ce celelate vor primi 70.000 de euro fiecare.

În afară de colectarea deșeurilor, femeile ajută și la construirea de toalete publice și la instalarea de facilități pentru eliminarea deșeurilor, spune KT Balabhaskaran, directorul Misiunii Suchitwa, agenția care coordonează aceste eforturi în întregul stat.

Vineri, la o zi după victoria care le-a schimbat viața, cele 11 femei au ajuns ca întotdeauna la biroul agenției pentru a-și relua munca. „Am decis un lucru. Nu vom părăsi această slujbă pentru că acest colectiv a fost cel care ne-a adus prosperitate”, a adăugat una dintre femei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Povestea celor 11 femei care s-au îmbogăţit peste noapte, după ce au cumpărat împreună un bilet la loterie în India: "Nu ne așteptam să câștigăm"