Antena Meniu Search
x

Cine a inventat horoscopului modern şi care este povestea lui

Deşi Casa Regală a Marii Britanii este caracterizată de discreţie şi demnitate, au existat şi "oi negre" care le-au cam şifonat imaginea! Este şi cazul sorei Reginei Elisabeta.

Vezi și

Deşi Casa Regală a Marii Britanii este caracterizată de discreţie şi demnitate, au existat şi "oi negre" care le-au cam şifonat imaginea! Este şi cazul sorei Reginei Elisabeta. Prinţesa Margret năştea scandal după scandal din cauza aventurilor amoroase, dar şi al comportamentului rebel. Destinul ei a fost, însă, scris în stele. Chiar din clipa în care a venit pe lume. Şi, odată cu ea, a apărut şi horoscopul modern. 

Prinţesa Margret a venit pe lume pe 21 augusut 1930. Naşterea ei a fost anunţată cu mare bucurie de ducii de York. Însă jurnaliştilor de la Sunday Express le lipsea unghiul de abordare al celui mai cald subiect al momentului.

Editorul publicaţiei britanice a realizat că nu avea cum să trateze subiectul ca fiind o nouă naştere în Familia Regală a Marii Britanii. Şi atunci s-a gândit că nu ar fi rău dacă ar asocia cumva harta astrologică a prinţesei nou-născute cu viitorul familiei sale. Editorul l-a contactat pe unul dintre cei mai cunoscuţi astrologi ai vremii.

Acesta, însă, era mult prea ocupat, aşa că i-a pus la dispoziţie unul dintre asistenţii săi. Care s-a dovedit a fi la fel de talentat precum mentorul său. Astfel, asistentul astrologului a prevestit că, peste doar câţiva ani, în familia regală va avea loc un eveniment important.

Şi, într-adevăr, şase ani mai târziu Regele Eduard a abdicat tronul pentru a se căsători cu americanca Wallis Simpson. Ulterior, asistentul - care devenise, la rândul său, celebrul pentru previziunile sale - a prezis prăbuşirea unei aeronave. Şi exact aşa s-a întâmplat. Un avion britanic a căzut pe 5 octombrie 1930, iar 48 de oameni şi-au pierdut viaţa.

Editorul Sunday Express a realizat că trebuie să-l angajeze. În scurt timp, Richard Naylor a primit propria rubrică specială în ziar. Iar şapte ani mai târziu, a inventat horoscopul modern. A împărţit zilele din calendar în semne astrale pentru a prezice cu mai multă uşurinţă destinul oamenilor. Acesta este, de altfel, horoscopul pe care îl putem citi şi în ziua de azi, în ziare sau pe Internet.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Cine a inventat horoscopului modern şi care este povestea lui