Antena Meniu Search
x

Video Povestea inventatorului dronelor Bayraktar care au terifiat armata rusă: i se spune Elon Musk al Turciei şi e ginerele preşedintelui Erdogan

I se spune Elon Musk al Turciei, este ginerele preşedintelui Erdogan şi a devenit cunoscut în întreaga lume datorită dronei care a schimbat faţa războiului din Ucraina. Selciuk Bayraktar a inventat dronele care i-au îngrozit pe ruşi. În cinstea lui şi a creaţiei extrem de precise, militarii ucraineni au compus un cântec.

de Redactia Observator

la 14.05.2022, 19:41

Vezi și

Nu e o jucărie, ci arma precisă care a îngrozit armata rusă. Drona de tip Bayraktar TB2 a atras atenţia întregii lumi o dată cu războiul din Ucraina. Cu o precizie uimitoare, poate trimite bombe ghidate cu laser care distrug totul pe o rază de câţiva metri pătraţi. "Cred că este un simbol al rezistenţei. Le dau speranţă, cred. Oamenii din Ucraina îşi apără pământurile natale de o ocupaţie ilegală. Asta fac oamenii şi liderii curajoşi din Ucraina", a declarat Selcuk Bayraktar. Puţini ştiu însă că cel care a inventat ucigaşul din aer este Selcuk Bairaktar, fiul unuia dintre cei mai mari producători de arme din Turcia şi ginerele preşedintelui Erdogan.

Bayraktar ar fi de aproape 6 ori mai ieftină decât o dronă Reaper

Bayraktar, cunoscut şi ca Elon Musk al Turciei, a absolvit Universitatea Tehnică din Istanbul, apoi a studiat la Universitatea din Pennsilvanya. A obţinut diploma de master după ce a zburat cu două drone în formaţie la o bază americană din statul Goergia. Aşa a început pasiunea lui pentru aeronave fără pilot. În 2015, drona ucigaşă prezentă acum în spaţiul aerian al Ucrainei, lovea pentru prima dată. Un test real făcut într-un teatru de război asupra luptătorilor kurzi. Un succes total.

Înainte de invazia rusă, Ucraina a cumpărat şase drone Bayraktar TB2 de la compania condusă de ginerele lui Erdogan. Felul în care au schimbat faţa războiului, le-a adus popularitate în întreaga lume. Dronele mici cât să fie cărate cu o remorcă lovesc cu o precizie de aproape 100% de la 8 kilometri distanţă, iar surse din cadrul companiei spun că aeronava fără pilot turcească ar fi de aproape şase ori mai ieftină decât o dronă americană de tip Reaper. Recunoscători, soldaţii ucraineni de pe front au compus chiar un imn pentru Bayraktar. Selcuk Bayraktar este căsătorit din 2016 cu fiica preşedintelui, Sumeyye Erdogan, cunoscută la rândul ei drept Ivanka Trump a Turciei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Povestea inventatorului dronelor Bayraktar care au terifiat armata rusă: i se spune Elon Musk al Turciei şi e ginerele preşedintelui Erdogan