Antena Meniu Search
x

Video Povestea lui Darie Manea, românul care nu și-a permis o Dacie sau un Oltcit în țară, dar a ajuns să se mândrească cu ele în SUA

Vis cu motor românesc în Statele Unite. Plecat din ţară de peste 20 de ani, un român pasionat de maşini vechi se mândreşte cu o Dacie şi un Oltcit la paradele nostalgicilor. A participat la un astfel de eveniment weekendul trecut, în Washington DC. 

de Redactia Observator

la 16.11.2021, 21:19

Vezi și

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Darie Manea conduce maşini din România pe străzile americane, exact aşa cum visa în copilărie. Ultima oară a defilat cu Oltcitul lui, produs în Craiova, la Parada Trabanturilor, de la Muzeul Spionajului din Washington DC. Parada a fost ca o expoziţie a automobilelor vechi din blocul estic.

Darie Manea, român stabilit în SUA: A fost o surpriză foarte mare pentru ei să vadă un autoturism românesc, în afară de Dacie. 

Darie Manea a cumpărat Oltcitul dintr-o colecţie privată a unui un american pasionat de maşini vechi

Pe acelaşi subiect

Darie Manea, român stabilit în SUA: Este făcut la Craiova, dar este un autoturism Citroen pentru că a fost exportat în Europa de Vest. 

Nu e prima dată când merge la parada din Washington. În 2019, primul an în care au participat şi români, a mers cu un prieten, fiecare cu Dacia lui. 

Darie Manea, român stabilit în SUA: Maşinile au nişte poveşti interesante. Dacia pe care o am eu a fost adusă în Statele Unite pentru un joc.

Nu și-a permis să-și ia o Dacie când locuia în România

Dacia lui Darie a fost de fapt prototipul pentru jocul video PUBG, distribuit în toată lumea. Ulterior a recondiţionat-o, iar acum bate America în lung şi în lat pentru a participa la evenimentele dedicate nostalgicilor şi pasionaţilor de maşini vechi. 

Darie Manea, român stabilit în SUA: În România, din păcate, cu vârsta şi puterea financiară nu am putut să-mi permit să am un autoturism românesc. Aici simţeam nevoia de ceva autohton, ceva românesc, ceva cu care am copilărit. 

Darie Manea e plecat din Romania de peste 20 de ani şi acum locuieşte în Maryland. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Povestea lui Darie Manea, românul care nu și-a permis o Dacie sau un Oltcit în țară, dar a ajuns să se mândrească cu ele în SUA