Meniu LIVE
Search
x

Foto Povestea ofiţerului care a murit încercând să salveze o adolescentă căzută într-un lac îngheţat din SUA

Un ofiţer de poliţie din SUA şi-a dat ultima suflare în încercarea de a salva o adolescentă care a căzut într-un lac îngheţat. Se pare că bărbatul a suferit un atac de cord în timpul intervenţiei. Colegii şi familia i-au adus un ultim omagiu ofiţerului. Atenţie, urmează informaţii care vă pot afecta emoţional!

De Andreea Anghel la 26.02.2021, 11:43
  • Misiune de salvare dificilă, după ce o adolescentă a căzut într-un lac îngheţat
  • Un ofiţer care a participat la intervenţie a suferit un atac de cord

Un ofițer de poliție din Ohio, SUA, a murit, marți seară, în urma unui atac de cord. Omul participa la o intervenţie ce implica salvarea unei tinere de 16 ani care căzuse într-un lac înghețat. Se pare că adolescenta a murit, de asemenea, înecată, după ce a rămas prinsă sub gheață. Abia după patru ore și jumătate a putut fi scoasă la suprafaţă. Potrivit autorităţilor locale, fata încerca să îşi salveze fratele în vârstă de 13 ani. Acesta a reușit să scape cu viaţă, tot el fiind și cel care a dat alarma.

Jason Lagore, în vârstă de 36 de ani, ofițer în cadrul Departamentului de Resurse Naturale din Ohio, a fost printre primii care s-au repezit la fața locului, în jurul orei 18.30, când un muncitor din construcții a sunat la 911, când l-a găsit pe fratele adolescentei. Se pare că ofiţerul a suferit problema medicală la scurt timp după ce a început misiunea de salvare. Omul a căzut, de asemenea, în apă.

Colegii au încercat să-l salveze și a fost dus de urgenţă la spitalul Highland District din Hillsboro, dar personalul medical nu a putut să-l salveze. Rezultatele preliminare arată că Lagore a avut un atac de cord. 

Potrivit locotenentului Branden Jackman, tânărul de 13 ani țipa după ajutor când a fost găsit de muncitorul din construcții: ''Sunt la Rocky Fork. Este un copil mic care a venit la mine și a spus că sora lui este în apă, moartă'', a spus apelantul la 911. 

Tânăra de 16 ani a fost scoasă din apă fără suflare. A fost declarată decedată la fața locului. Legistul a spus că s-a înecat. Băiatul de 13 ani a fost, de asemenea, dus la Highland District Hospital pentru a fi tratat pentru hipotermie. Se pare că se află într-o stare stabilă.

Un ultim omagiu adus ofiţerului curajos

De atunci, s-au adus numeroase omagii pentru ofițerul care a murit. Procurorul general al Ohio, Dave Yost, a declarat: ''Ofițerul Lagore a acționat cu un curaj extrem pentru a merge la salvarea acestor doi copii. Exemplul său demonstrează cea mai înaltă vitejie''.

''Inimile noastre sunt alături de familie și de cei dragi ai ofițerului Jason Lagore, care a murit în timpul exercițiul trecut'', a afirmat directorul Departamentului de Resurse Naturale din Ohio, Mary Mertz.

Ofiţerul, tată a doi copii, a servit 15 ani în cadrul departamentului. Bărbatul a condus, de asemenea, divizia de parcuri și ambarcațiuni pentru programul de formare K-9. Se spunea că este un ofițer dedicat, care se bucura de vânătoarea de cerbi și de curcani și care iubea istoria.

Departamentul de pompieri Loveland Symmes a adus un omagiu într-o postare pe Facebook: ''Echipa noastră de scufundări a răspuns aseară la tragicul eveniment în care ofițerul Lagore a murit în urma unei urgențe medicale. Rugăciunile noastre sunt către toți cei implicați în acest eveniment tragic, inclusiv familia domnișoarei și a ofițerului''.

O strângere de fonduri online a fost iniţiată pentru familia Lagore. Incidentul este cercetat de biroul șerifului din Highland County și de Departamentul de Resurse Naturale din Ohio, potrivit dailymail.co.uk

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Povestea ofiţerului care a murit încercând să salveze o adolescentă căzută într-un lac îngheţat din SUA