Antena Meniu Search
x

Foto Povestea ofiţerului care a murit încercând să salveze o adolescentă căzută într-un lac îngheţat din SUA

Un ofiţer de poliţie din SUA şi-a dat ultima suflare în încercarea de a salva o adolescentă care a căzut într-un lac îngheţat. Se pare că bărbatul a suferit un atac de cord în timpul intervenţiei. Colegii şi familia i-au adus un ultim omagiu ofiţerului. Atenţie, urmează informaţii care vă pot afecta emoţional!

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 26.02.2021, 11:43

Misiune de salvare dificilă, după ce o adolescentă a căzut într-un lac îngheţat
Jason Lagore, în vârstă de 36 de ani, ofițer în cadrul Departamentului de Resurse Naturale din Ohio, a fost printre primii care s-au repezit la fața locului - Facebook
  • Misiune de salvare dificilă, după ce o adolescentă a căzut într-un lac îngheţat
  • Un ofiţer care a participat la intervenţie a suferit un atac de cord

Un ofițer de poliție din Ohio, SUA, a murit, marți seară, în urma unui atac de cord. Omul participa la o intervenţie ce implica salvarea unei tinere de 16 ani care căzuse într-un lac înghețat. Se pare că adolescenta a murit, de asemenea, înecată, după ce a rămas prinsă sub gheață. Abia după patru ore și jumătate a putut fi scoasă la suprafaţă. Potrivit autorităţilor locale, fata încerca să îşi salveze fratele în vârstă de 13 ani. Acesta a reușit să scape cu viaţă, tot el fiind și cel care a dat alarma.

Jason Lagore, în vârstă de 36 de ani, ofițer în cadrul Departamentului de Resurse Naturale din Ohio, a fost printre primii care s-au repezit la fața locului, în jurul orei 18.30, când un muncitor din construcții a sunat la 911, când l-a găsit pe fratele adolescentei. Se pare că ofiţerul a suferit problema medicală la scurt timp după ce a început misiunea de salvare. Omul a căzut, de asemenea, în apă.

Colegii au încercat să-l salveze și a fost dus de urgenţă la spitalul Highland District din Hillsboro, dar personalul medical nu a putut să-l salveze. Rezultatele preliminare arată că Lagore a avut un atac de cord. 

Potrivit locotenentului Branden Jackman, tânărul de 13 ani țipa după ajutor când a fost găsit de muncitorul din construcții: ''Sunt la Rocky Fork. Este un copil mic care a venit la mine și a spus că sora lui este în apă, moartă'', a spus apelantul la 911. 

Tânăra de 16 ani a fost scoasă din apă fără suflare. A fost declarată decedată la fața locului. Legistul a spus că s-a înecat. Băiatul de 13 ani a fost, de asemenea, dus la Highland District Hospital pentru a fi tratat pentru hipotermie. Se pare că se află într-o stare stabilă.

Un ultim omagiu adus ofiţerului curajos

De atunci, s-au adus numeroase omagii pentru ofițerul care a murit. Procurorul general al Ohio, Dave Yost, a declarat: ''Ofițerul Lagore a acționat cu un curaj extrem pentru a merge la salvarea acestor doi copii. Exemplul său demonstrează cea mai înaltă vitejie''.

''Inimile noastre sunt alături de familie și de cei dragi ai ofițerului Jason Lagore, care a murit în timpul exercițiul trecut'', a afirmat directorul Departamentului de Resurse Naturale din Ohio, Mary Mertz.

Ofiţerul, tată a doi copii, a servit 15 ani în cadrul departamentului. Bărbatul a condus, de asemenea, divizia de parcuri și ambarcațiuni pentru programul de formare K-9. Se spunea că este un ofițer dedicat, care se bucura de vânătoarea de cerbi și de curcani și care iubea istoria.

Departamentul de pompieri Loveland Symmes a adus un omagiu într-o postare pe Facebook: ''Echipa noastră de scufundări a răspuns aseară la tragicul eveniment în care ofițerul Lagore a murit în urma unei urgențe medicale. Rugăciunile noastre sunt către toți cei implicați în acest eveniment tragic, inclusiv familia domnișoarei și a ofițerului''.

O strângere de fonduri online a fost iniţiată pentru familia Lagore. Incidentul este cercetat de biroul șerifului din Highland County și de Departamentul de Resurse Naturale din Ohio, potrivit dailymail.co.uk

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Povestea ofiţerului care a murit încercând să salveze o adolescentă căzută într-un lac îngheţat din SUA