Antena Meniu Search
x

Povestea ucraineanului care a evacuat 200 de civili din Mariupol cu o dubă avariată: "Aceasta e durerea ţării noastre"

Un ucrainean și-a folosit mașina pentru a evacua sute de oameni din Mariupol și pentru a transporta alimente și apă persoanelor rămase în interiorul zonei asediate, notează Mediafax.

de Redactia Observator

la 30.04.2022, 09:15

Povestea ucraineanului care a evacuat 200 de civili din Mariupol cu o dubă avariată: "Aceasta e durerea ţării noastre"
- Profimedia

Mykhailo Puryshev a povestit la CNN cum a organizat convoaie pentru a ajuta la evacuarea a 200 de persoane din orașul asediat Mariupol. El și-a transformat clubul de noapte într-un adăpost antiaerian și și-a folosit propria dubă pentru a muta oamenii în afara orașului și pentru a duce mâncare în zona încercuită de ruși. În ciuda faptului că furgoneta lui Puryshev a fost grav avariată de bombardamente și focuri de armă, acest lucru nu l-a împiedicat să continue să își desfășoare misiunile de salvare. El a povestit că a fost martor la scene în care oamenii disperați se luptau pentru a primi alimente și apă.

„Și toți sunt acolo doar luptându-se. În timpul uneia dintre aceste călătorii, de fapt, aproape că mi-au răsturnat dubița, și a fost doar o supraviețuire. Mă uitam și înțelegeam că este vorba doar de supraviețuire care se întâmpla lângă dubele noastre care veneau cu tot ajutorul umanitar și era o imagine absolut oribilă", a declarat el pentru CNN.

Puryshev a mai spus că, pe măsură ce bombele se apropiau, se temea de moarte și se gândea la copiii săi dar și la oamenii care încă mai aveau nevoie de ajutor. „Sincer, de câteva ori, chiar m-am surprins gândindu-mă că nu vreau să mă întorc. Nu vreau să văd asta din nou. Și totuși, am continuat să mă întorc pentru că am înțeles că nu va mai fi nimeni altcineva care să facă asta. Este dureros că suntem în secolul 21, că se întâmplă acest lucru în țara noastră. Acest lucru se întâmplă în orașul meu. Aceasta este durere. Aceasta este durerea țării noastre", a adăgat el.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Povestea ucraineanului care a evacuat 200 de civili din Mariupol cu o dubă avariată: "Aceasta e durerea ţării noastre"