Antena Meniu Search
x

PREGĂTIRE DE RĂZBOI. Coreea de Nord a lansat PATRU RACHETE balistice în Marea Japoniei! Premierul japonez: S-a trecut la o nouă etapă de ameninţare (VIDEO)

Coreea de Nord a lansat patru rachete balistice în Marea Japoniei. Trei dintre ele au aterizat la mai puţin de 1.000 de kilometri de Japonia, în zona economică exclusivă a Japoniei, potrivit premierului nipon Shinzo Abe, citat de BBC News.

Coreea de Nord a lansat patru rachete balistice în Marea Japoniei. Trei dintre ele au aterizat la mai puţin de 1.000 de kilometri de Japonia, în zona economică exclusivă a Japoniei, potrivit premierului nipon Shinzo Abe, citat de BBC News.

Shinzo Abe a mai spus că „este o situaţie extrem de periculoasă” şi că Phenianul a declanşat o nouă etapă a ameninţărilor, în condiţiile în care Coreei de Nord îi este interzis de către Naţiunile Unite să facă orice fel de teste nucleare ori cu rachete. 

Lansarea are loc la câteva zile după ce Coreea de Nord a promis măsuri de retorsiune în urma exerciţiilor militare americano-sud-coreene, pe care la consideră o pregătire de război

Armata sud-coreeană a afirmat că lansarea a avut loc luni, la ora locală 7:36, şi că este puţin probabil ca rachetele să fi fost de tip intercontinental şi să aibă capacitatea de a ajunge în SUA. Sursa militară a precizat însă că au rachete au zburat în medie 1.000 de kilometri şi au atins înălţimi de 260 de kilometri.

Coreea de Nord a ameninţat încă de vineri că vor lansa mai multe rachete, ca răspuns la exerciţiul militar ce se desfăşoară în prezent între Coreea de Sud şi Statele Unite. 

Exerciţiul, care are loc anual, este văzut de către oficialii de la Phenian drept o pregătire pentru o invazie împotriva lor. 

Luna trecută, Coreea de Nord a declarat că au testat cu succes un nou tip de rachete balistice, într-o lansare supervizată de către Kim Jong-un. Lansarea a fost totodată prima acţiune de acest gen de când Donald Trump a fost ales preşedintele Statelor Unite.

Americanii, pregătiţi să ATACE Coreea de Nord

În urmă cu câteva zile, surse citate de Wall Street Journal dezvăluiau că o revizuire internă a Casei Albe privind strategia în cazul Phenianului include posibilitatea unei schimbări a regimului din Coreea de Nord, dar şi o intervenţie militară pentru a pune capăt ameninţării nucleare.

În urma promisiunii lui Trump de a opri Phenianul să mai testeze vreodată vreo rachetă balistică şi în baza acestei revizuiri a strategiei, care datează de două săptîmâni, unii analişti se aşteaptă la o schimbare în politica americană.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » PREGĂTIRE DE RĂZBOI. Coreea de Nord a lansat PATRU RACHETE balistice în Marea Japoniei! Premierul japonez: S-a trecut la o nouă etapă de ameninţare (VIDEO)