Antena Meniu Search
x

Premierul Canadei și-a anunțat despărțirea de soția sa, după 18 ani. Justin și Sophie Trudeau au trei copii

După 18 ani de căsătorie, Justin Trudeau, premierul Canadei, și-a anunțat separarea de soția lui, Sophie. Cei doi au împreună trei copii. 

de Redactia Observator

la 02.08.2023, 22:27

Justin Trudeau, premierul Canadei, și-a a anunțat despărțirea de soția sa, după 18 ani împreună - Shutterstock

Anunțul a fost făcut chiar de prim-ministrul Canadei, în vârstă de 51 de ani.

La capăt de drum după 18 ani

„Sophie și cu mine am dori să împărtășim faptul că, după multe conversații semnificative și dificile, am luat decizia de a ne separa. Ca întotdeauna, rămânem o familie unită, cu o dragoste și un respect profunde unul pentru celălalt și pentru tot ceea ce am construit și continuăm să construim. Pentru bunăstarea copiilor noștri, vă rugăm să respectați intimitatea noastră și a lor. Vă mulțumim”, a scris Justin Trudeau pe pagina sa de Instagram.

Cuplul este căsătorit din 2005 și are trei copii copii, Xavier, 15 ani, Ella-Grace, 14 ani și Hadrien, nouă ani.

Pe acelaşi subiect

Un acord legal

Trudeau avea doar 43 de ani când a devenit prim-ministru, la sfârșitul anului 2015, iar cuplul elegant a captat rapid atenția presei mondiale. Revista Vogue a publicat un profil al celor doi în numărul său din ianuarie 2016, completat cu fotografii în care aceștia se îmbrățișează. Un articol lung din revistă despre Trudeau spunea că acesta „îi șochează pe unii cu manifestările sale publice de afecțiune față de soția sa”.

În primii ani după ce Trudeau a preluat funcția, el și Sophie au fost adesea văzuți împreună la evenimente sociale și în călătorii în străinătate. În februarie 2018, în timpul unei vizite în India, cei doi s-au îmbrăcat în costume colorate în majoritatea zilelor, ceea ce a provocat comentarii derizorii acasă.

În ultimii ani, însă, Sophie a redus astfel de apariții alături de soțul ei, iar semnele de stres erau evidente. La aniversarea nunții lor de anul trecut, Sophie a declarat într-o postare pe rețelele de socializare că „am navigat prin zile însorite, furtuni puternice și tot ce este între ele și nu s-a terminat”.

Ea a continuat: „relațiile pe termen lung sunt o provocare în atât de multe feluri”. Cei doi au călătorit la Londra în luna mai pentru încoronarea regelui Charles și au fost împreună în timpul vizitei președintelui american Joe Biden la sfârșitul lunii martie.

Trudeau a susținut o conferință de presă luni și a făcut o plimbare cu metroul din Toronto în acea seară, dar nu a avut nicio apariție publică programată în ultimele două zile. Nu mai departe de luni, el purta încă verigheta. „Sophie și cu mine am dori să împărtășim faptul că, după multe conversații semnificative și dificile, am luat decizia de a ne separa”, a declarat Trudeau pe Instagram. Sophie a postat un mesaj aproape identic pe propriul cont de Instagram.

Biroul lui Trudeau a declarat că cei doi au semnat un acord legal. „Ei au lucrat pentru a se asigura că au fost luate toate măsurile legale și etice în ceea ce privește decizia lor de a se separa și vor continua să facă acest lucru în continuare”, a spus acesta.

„Ei rămân o familie apropiată, iar Sophie și premierul se concentrează pe creșterea copiilor lor într-un mediu sigur, iubitor și colaborativ”, se mai arată în declarația biroului lui Trudeau, care a solicitat confidențialitate. „Familia va fi împreună în vacanță, începând de săptămâna viitoare”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Premierul Canadei și-a anunțat despărțirea de soția sa, după 18 ani. Justin și Sophie Trudeau au trei copii