Antena Meniu Search
x

Justin Trudeau, vizită la Kiev pentru a-şi arăta sprijinul faţă de Ucraina

Prim-ministrul canadian Justin Trudeau a întreprins sâmbătă o vizită-surpriză la Kiev, într-un gest de susţinere în condiţiile în care Ucraina se pregăteşte pentru o contraofensivă majoră împotriva forţelor ruse şi se confruntă cu lovituri aeriene regulate, scrie Agerpres.

de Redactia Observator

la 10.06.2023, 17:13

Justin Trudeau, vizită la Kiev pentru a-şi arăta sprijinul faţă de Ucraina
Justin Trudeau, vizită la Kiev pentru a-şi arăta sprijinul faţă de Ucraina - Profimedia Images

Trudeau a adus un omagiu la un memorial din centrul Kievului pentru soldaţii ucraineni care au fost ucişi în luptele împotriva forţelor proruse începând cu 2014, când Rusia a anexat Peninsula Crimeea.

Prim-ministrul canadian, care va avea o întrevedere cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski mai târziu în cursul zilei, a vizitat de asemenea o expoziţie de vehicule militare distruse.

Ministrul-adjunct al apărării ucrainean Oleksandr Polişciuk i-a înmânat lui Trudeau o cutie în care se afla un fragment dintr-un obuz ce provenea de la o rachetă căzută asupra Odesei, mare oraş-port ucrainean la Marea Neagră. "Acesta este un mic suvenir despre modul în care Ucraina a fost lovită de rachete ruse", a declarat Polişciuk în engleză.

Un grup de militari ucraineni care s-au antrenat în Canada au discutat cu Justin Trudeau.

Membră a NATO, Canada, unde se află una dintre cele mai mari diaspore ucrainene din lume, a acordat ajutor militar şi financiar Ucrainei în timpul invaziei lansate de Rusia în februarie 2022.

Vizita lui Justin Trudeau la Kiev are loc după o noapte de noi atacuri ruse cu rachete şi drone asupra unor ţinte din oraşele Odesa şi Harkov, precum şi din regiunea centrală Poltava.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Justin Trudeau, vizită la Kiev pentru a-şi arăta sprijinul faţă de Ucraina