Antena Meniu Search
x

Foto Premierul italian Mario Draghi, atac la adresa lui Erdogan, după incidentul ''Sofagate''. Preşedintele turc a fost numit ''dictator''

Premierul italian Mario Draghi l-a acuzat, joi, pe preşedintele turc Tayyip Erdogan că a umilit-o pe preşedinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen, în această săptămână, şi a spus că este important să fii franc cu ''dictatorii'', afirmaţii condamnate de Ankara.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 09.04.2021, 09:29

Premierul italian Draghi l-a acuzat pe preşedintele turc Erdogan că a umilit-o pe preşedinta Comisiei Europene
Atac la adresa lui Erdogan, după incidentul ''Sofagate'' - Profimedia Images
  • Premierul italian Mario Draghi l-a acuzat pe preşedintele turc Erdogan că a umilit-o pe preşedinta Comisiei Europene
  • Incidentul a fost catalogat drept un fiasco diplomatic

Ursula von der Leyen şi preşedintele Consiliului European, Charles Michel, s-au întâlnit cu Erdogan marţi, la Ankara. Şefa Comisiei a fost în mod clar deranjată atunci când cei doi bărbaţi s-au aşezat pe singurele două scaune pregătite, ea fiind nevoită să stea pe o canapea adiacentă.

''Sunt în dezacord total cu comportamentul lui Erdogan faţă de preşedinta von der Leyen. Consider că a fost un comportament nepotrivit şi mi-a părut foarte rău pentru umilinţa suferită de von der Leyen'', a declarat Draghi reporterilor, potrivit Reuters.

''Cu aceşti, haideţi să le spunem ceea ce sunt – dictatori – cu care trebuie să ne coordonăm, trebuie să fim franci atunci când ne exprimăm viziunile şi opiniile diferite'', a adăugat premierul.

Afirmaţiile au fost condamnate de Ankara

Pe acelaşi subiect

Ambasadorul italian la Ankara a fost convocat la Ministerul turc de Externe, în legătură cu comentariile premierului Draghi, a relatat agenţia turcă de presă Anadolu, iar ministrul turc de Externe Mevlut Cavusoglu a criticat remarcile.

''Condamnăm cu tărie discursul populist, inacceptabil al premierului italian numit Draghi şi comentariile nereţinute şi urâte ale acestuia referitoare la preşedintele nostru ales'', a scris Cavusoglu pe Twitter.

Joi mai devreme, Cavusoglu a declarat că aşezarea la întâlnire a fost aranjată în funcţie de solicitările UE şi de protocolul internaţional şi că Turcia este subiectul unor ''acuzaţii nedrepte''.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Premierul italian Mario Draghi, atac la adresa lui Erdogan, după incidentul ''Sofagate''. Preşedintele turc a fost numit ''dictator''