Antena Meniu Search
x

Premiile Nobel din acest an au fost înmânate într-un cadru festiv, la Stockholm şi Oslo

De data aceasta, premiul pentru literatură nu a fost atribuit, din cauza scandalului sexual în care a fost implicat soţul unei membre a Academiei Suedeze.

Vezi și

De data aceasta, premiul pentru literatură nu a fost atribuit, din cauza scandalului sexual în care a fost implicat soţul unei membre a Academiei Suedeze.

Premiile Nobel pentru medicină, chimie, fizică şi economie au fost înmânate de regele Suediei, Carl Gustav. Anul acesta, printre cei distinşi cu premiul pentru fizică se numără un om de ştiinţă în vârstă de 96 de ani, cel mai vârstnic laureat Nobel din istorie. El a fost reprezentat de fiul său.

Ceremonia a fost urmată de un fastuos banchet, în prezenţa suveranului şi a familiei regale suedeze.

Dineul cu 1000 de invitaţi din marea sală a primăriei din Stockholm este, în fiecare an, momentul de vârf al calendarului monden din capitala suedeză. Prin tradiţie, meniul este dezvăluit cu doar câteva minute înainte să fie servit

În acelaşi timp, la Oslo a fost înmânat premiul Nobel pentru Pace, atribuit de parlamentul Norvegiei. În acest an, a fost împărţit între doi militanţi împotriva abuzurilor sexuale din timpul războaielor civile: un medic din Congo şi o tânără din comunitatea irakiană Yazidi, ea însăşi fostă prizonieră a ISIS.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Cei doi laureaţi au fost omagiaţi printr-o defilare cu torţe pe străzile capitalei norvegiene. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Premiile Nobel din acest an au fost înmânate într-un cadru festiv, la Stockholm şi Oslo