Antena Meniu Search
x

Video "Paşa Mercedes", unul dintre cei mai importanți ierarhi din Ucraina, în arest la domiciuliu. Mitropolitul Pavlo Lebid, acuzat că susţine invazia Moscovei

Stareţul celei mai importante mănăstiri din Ucraina, un fost deputat pro-rus, a fost plasat în arest la domiciliu. Mitropolitul Pavlo Lebid e acuzat că susţine invazia Moscovei şi ar incita la ură religioasă. De altfel, guvernul de la Kiev vrea să evacueze toţi călugării din lăcaşul de cult care se subordonează direct Rusiei. 

de Redactia Observator

la 02.04.2023, 21:42

Vezi și

Mitropolitul ortodox rus a fost dus în faţa judecătorilor după ce serviciile secrete din Ucraina l-au acuzat că a încurajat războiul dus de Federaţia Rusă. În sala de judecată i-a fost ataşată brăţara electronică de urmărire. 

Judecătorul: "Aplică măsura preventivă a arestului la domiciliu suspectului Lebid Pavlo Dmytrovych, născut la 19 aprilie 1961."

Înaltul prelat, care conduce Mănăstirea Peşterilor din Kiev, fondată în urmă cu aproape o mie de ani, a tratat însă cu ironie momentul. 

Mitropolitul Pavlo: "Așa se ocupă țara noastră de persoanele nedorite. Păi, să mă ajute Dumnezeu. I-am binecuvântat pe toți președinții pentru alegeri, m-am rugat. Și astăzi am fost onorat de acest lucru. Sunt recunoscător tuturor. Nu voi plânge. Am plâns destul. Mă rog la Dumnezeu să le trimită rațiune."

Pe acelaşi subiect

Stareţul este supranumit Paşa Mercedes, pentru că iubeşte maşinile de tip limuzină şi luxul. Poartă un ceas Patek Philippe, care valorează circa 36.000 de euro, iar acasă are mai multe obiecte din aur masiv. 

Lupte dure pe frontul de est

 "Pe front, cel puţin 5 persoane, inclusiv un bebeluş, au fost ucise şi zeci au fost rănite în ultimele 24 de ore. Cele mai crâncene bătălii se dau în continuare în Herson, Harkov, Sumî, Zaporojie, Luhansk şi Doneţk. Kievul spune, însă, că a respins peste 70 de atacuri de-ale ruşilor peste noapte." 

Un nou raport venit de la ministerul britanic al Apărării arată că Rusia a pierdut până acum aproape 200 de mii de militari în Ucraina. Motivul n-ar fi numai războiul, ci şi consumul mare de alcool. Astfel, la mai bine de un an de la invazie,  armata rusă a înregistrat un număr alarmant de crime sau decese provocate de băutură. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » "Paşa Mercedes", unul dintre cei mai importanți ierarhi din Ucraina, în arest la domiciuliu. Mitropolitul Pavlo Lebid, acuzat că susţine invazia Moscovei