Antena Meniu Search
x

Preşedintele Barack Obama a aprins luminile de Crăciun

Atmosfera sărbătorilor a cuprins capitala federală americană, Washington, o dată cu aprinderea luminilor în aşa-numitul Pom de Crăciun al Naţiunii

Vezi și

Atmosfera sărbătorilor a cuprins capitala federală americană, Washington, o dată cu aprinderea luminilor în aşa-numitul Pom de Crăciun al Naţiunii. Preşedintele Barack Obama şi familia sa au urcat pe scena de sub măreţul brad, alături de vedete ale marilor şi micilor ecrane.

Populara actriţă Reese Witherspoon, maestra de ceremonie a evenimentului, l-a invitat pe scenă pe preşedintele Obama. După ce a salutat publicul, acesta şi-a prezentat familia: fiicele, soţia şi. soacra.

Programul artistic a inclus recitaluri ale unor artişti din mai multe generaţii şi genuri muzicale, distinşi cu numeroase premii şi discuri de platină.  Dar aplauzele au răsplătit şi neaşteptatul duet dintre Prima Doamnă şi Miss Piggy. Cele două personalităţi au citit, împreună, o cunoscută poveste de Crăciun. Dar veselia a lăsat loc şi pentru un moment de reculegere, în care preşedintele a exprimat condoleanţe familiilor îndoliate de masacrul din California.

Pierderea lor este şi a noastră. Suntem, cu toţii, o singură familie americană. Avem grijă unii de ceilalţi, la bine şi la rău. Trebuie să ştie că noi, toţi, ne gândim la ei, în această vreme de sărbătoare.

Spectacolul s-a încheiat printr-o cunoscută colindă americană cântată, împreună, de toate vedetele din program, alături de Moş Crăciun. Obama s-a alăturat şi el corului şi a încercat, cu mai mult sau mai puţin succes, să-şi convingă şi familia să facă la fel.

Tradiţia "Pomului de Crăciun al Naţiunii", ale cărui lumini sunt aprinse de preşedinte, datează de aproape o sută de ani. Evenimentul este menit să fie o sărbătoare pentru toţi americanii, oricare ar fi originea sau religia lor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Preşedintele Barack Obama a aprins luminile de Crăciun