Antena Meniu Search
x

Preşedintele Barack Obama le-a răspuns teroriştilor care au decapitat un fotojurnalist

Execuţia teribilă a jurnalistului american, James Foley, de către un militant al Statului Islamic a şocat întreaga lume.

Vezi și

 Execuţia teribilă a jurnalistului american, James Foley, de către un militant al Statului Islamic a şocat întreaga lume. Acasă, părinţii îşi laudă fiul, despre care spun că a fost curajos până în ultima clipă.

Barack Obama, care a fost avertizat de terorişti, că în mâinile sale se află viaţa unui alt american, a decis să continue lupta împotriva statului islamic. De la publicarea filmuletului cu execuţia. aviaţia americană a lansat 14 noi bombardamente asupra poziţiilor ocupate de islamişti.

Acestea sunt printre ultimele imagini filmate de James Foley, un corespondent de război care a relatat de pe fronturile din Irak, Afganistan, Libia şi Siria. În ultima dintre aceste destinaţii a fost capturat de islamişti în urmă cu aproape doi ani.

Părinţii săi au sperat că fiul lor se va întoarce acasă. Acum ştiu că asta nu se va mai întâmpla. Cariera pe care a ales-o l-a adus aproape de îmbrăţişarea morţii şi în 2011. Era în Libia, când un coleg, jurnalist, a picat secerat de gloanţe chiar în faţa lui.

Tot în 2011, a fost ţinut captiv timp de 44 de zile de oamenii regimului Gaddafi. După ce a văzut imaginile publicate de ISIS, liderul de la Casa Albă a catalogat această grupare drept un cancer.

Militanţii jihadişti spun că s-au răzbunat pentru recentele bombardamente ale americanilor asupra luptătorilor islamici din Irak. Iar acum un alt jurnalist american riscă să împărtăşească soarta lui Jim Foley.

Barack Obama a anunţat că nu va opri bombardamentele asupra poziţiilor teroriste. De altfel, de la executarea jurnalistului american, aviaţia americană a efectuat 14 astfel de misiuni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Stiri externe » Preşedintele Barack Obama le-a răspuns teroriştilor care au decapitat un fotojurnalist