Antena Meniu Search
x

Galerie foto Preşedintele ceh, testat pozitiv cu Covid, a fost închis într-o "cutie" la ceremonia de învestire a noului premier

Ceremonia de învestire a noului premier ceh a fost una atipică, după ce preşedintele şării, testat pozitiv cu coronavirus a apărut închis într-o cabină de plexiglas.

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 29.11.2021, 11:13

Milon Zaman a fost condus la ceremonie de către un medic în echipament de protecție special, după ce a fost testat pozitiv în timpul unei internări de șase săptămâni la terapie intensivă pentru problemele de sănătate pe care le avea, scrie The Guardian.

Președintele ceh l-a numit prim-ministru pe liderul unei alianțe de centru-dreapta, Petr Fiala, care va conduce o alianţă formată din cinci partide de opoziţie de centru şi de centru-dreapta care au câştigat alegerile din luna octombrie, înlăturându-l pe actualul premier Andrej Babis. 

Alegerile au fost organizate la scurt timp după ce au apărut detalii despre tranzacţiile financiare din străinătate pe care fostul premier le efectua. Dezvăluirile au fost făcute în Pandora Papers. Miliardarul populist în vârstă de 67 de ani a negat la acel moment acuzaţiile care i s-au adus.

Preşedintele a fost testat pozitiv pentru Covid în timp ce se afla în spital

Noul guvern este nevoit să facă acum faţă unui val de infectări cu coronavirus, care ameninţă să ducă sistemul sanitar în colaps, dar şi cu o criză energetică, după prăbuşirea unui mare furnizor de energie electrică. „Noul guvern are o perioadă foarte complicată în față și multe provocăr. Îmi doresc să fie un guvern al schimbării pentru viitor”, a spus Fiala în cadrul unei conferințe de presă televizată. De asemenea, noul premier a cerut oamenilor să se vaccineze împotriva Covid-19 și a lăudat personalul medical.

Doar 58,5% dintre cehi sunt vaccinați împotriva coronavirusului. Media Uniunii Europene este de 65,8%, potrivit Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Stiri externe » Preşedintele ceh, testat pozitiv cu Covid, a fost închis într-o "cutie" la ceremonia de învestire a noului premier