Antena Meniu Search
x

Preşedintele Cehiei, internat la terapie intensivă la scurt timp după o întâlnire cu premierul ţării

Preşedintele Cehiei, Milos Zeman, a ajuns la Spitalul Central Militar din Praga, duminică, la scurt timp după ce s-a întâlnit cu premierul Andrej Babis.

de Redactia Observator

la 11.10.2021, 08:43

Vezi și

Potrivit Reuters, anunţul a fost făcut de o reprezentantă a spitalului, care nu a oferit detalii. Praguemorning.cz informează că Milos Zeman a anulat recent un interviu pe care urma să îl acorde astăzi, în direct, la un post de televiziune. Zeman, în vârstă de 77 de ani, este bolnav de ceva vreme şi a petrecut luna trecută opt zile în spital. Biroul său a precizat atunci că preşedintele a fost spitalizat din cauza unei stări de epuizare şi deshidratare.

Preşedintele Cehiei, internat după o întâlnire cu premierul Andrej Babis

Premierul Andrej Babis, învins la alegerile parlamentare de zilele trecute, s-a întâlnit cu preşedintele Milos Zeman, aliatul său, cu speranţa de a rămâne la putere în ziua eşecului la limită de la legislative, relatează AFP, potrivit news.ro.

Conform anturajului preşedintelui, întâlnirea de duminică a fost una informală, o reuniune oficială urmând să aibă loc miercuri. Alianţa de opoziţie ar dispune de o majoritate de 108 locuri în parlament (totalul este de 200) dacă va forma o coaliţie cu un alt grup. Alianţa "Împreună", care reuneşte Partidul Democratic Civic, de dreapta, TOP 09 (centru-dreapta) şi Uniunea Creştin-Democrată (centru), a obţinut 27,78% din voturi, cu puţin mai mult decât mişcarea populistă ANO a lui Babis, care a obţinut 27,14%. Iniţial, rezultatele parţiale au arătat că partidul lui Andrej Babis avea un avans. Însă apoi diferenţa a dispărut şi rezultatul a fost în favoarea opoziţiei.

Liderul "Împreună", Petr Fiala, a vorbit încă de sâmbătă seara despre viitoarele negocieri pentru formarea unui guvern. "Avem şansa să nu ne mai îndatorăm, să rămânem o parte a Europei democratice", a spus Petr Fiala de 57 de ani, fost lector de ştiinţe politice şi rector de universitate. "În termen de 24 de ore vor avea loc negocieri cu liderii Piraţilor / Primarilor. Rezultatele sunt clare, opoziţia democratică a câştigat o majoritate clară", a precizat el. Conform Constituţiei, preşedintele este cel care îl desemnează pe noul prim-ministru. Înainte de scrutin, Zeman a lăsat să se înţeleagă că îl va alege pe Babis.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Preşedintele Cehiei, internat la terapie intensivă la scurt timp după o întâlnire cu premierul ţării