Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Preşedintele Donald Trump reafirmă că-l respectă pe Putin. Afirmaţia a declanşat un val de critici

Preşedintele Donald Trump este din nou ţinta criticilor după ce a declarat că îl respectă pe Vladimir Putin, într-un interviu la postul Fox News. Aceasta deşi jurnalistul cu care discuta îl calificase pe Putin drept "criminal".

de Redactia Observator

la 07.02.2017 , 08:08

Preşedintele Donald Trump este din nou ţinta criticilor după ce a declarat că îl respectă pe Vladimir Putin, într-un interviu la postul Fox News. Aceasta deşi jurnalistul cu care discuta îl calificase pe Putin drept "criminal".

Interviul a suscitat indignare la Kremlin, unde s-a cerut ca Fox News să prezinte scuze publice. 

În interviul de la Fox News, Trump a reafirmat că nu ştie dacă se va înţelege sau nu cu Vladimir Putin dar ar dori ajutorul Rusiei împotriva Statului Islamic.

Vezi și

Jurnalistul postului, cunoscut pentru orientarea sa de dreapta, l-a caracterizat foarte dur pe Putin iar Trump a minimalizat crimele atribuite acestuia.

Interviul a declanşat un val de critici, inclusiv de la membri ai Congresului din ambele mari partide.

Între timp, la Moscova, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a cerut ca FoxNews să prezinte scuze pentru calificarea lui Putin drept "criminal".  Preşedintele rus nu a comentat, personal, interviul.

Alţi lideri străini nu-şi ascund opinia critică faţă de Donald Trump.

Speakerul Camerei Comunelor britanice a afirmat că NU doreşte ca el să ia cuvântul în Parlament, în viitoarea vizită de stat la Londra. 

Şi la el acasă, preşedintele a pierdut un susţinător celebru: Kanye West a şters mesajele de pe reţelele sociale în care se lăuda că a fost primit de Donald Trump.

Presa scrie că rapperul originar din Chicago dezaprobă politica dură a lui Trump faţă de criminalitatea din marile oraşe, ca şi faţă de imigranţi.

Fără să pară că ia în seamă criticile, preşedintele a vizitat un comandament militar din Florida, unde a promis alocaţii mai mari pentru înzestrarea armatei.

Trump a reafirmat că "sprijină cu tărie" NATO, dar le cere membrilor alianţei să-şi achite integral contribuţiile financiare la care s-au angajat.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri externe » Preşedintele Donald Trump reafirmă că-l respectă pe Putin. Afirmaţia a declanşat un val de critici