Antena Meniu Search
x

Preşedintele iranian, AVERTIZAT de Donald Trump: "Ar face mai bine să fie atent!"

Preşedintele american, Donald Trump, l-a avertizat vineri pe omologul său iranian, Hassan Rohani, că "ar face mai bine să fie atent" atunci când se exprimă, pe fondul unei escaladări verbale şi a creşterii tensiunilor între cele două ţări după preluarea mandatului de către noul lider al administraţiei de la Washington, scrie AFP.

Preşedintele american, Donald Trump, l-a avertizat vineri pe omologul său iranian, Hassan Rohani, că "ar face mai bine să fie atent" atunci când se exprimă, pe fondul unei escaladări verbale şi a creşterii tensiunilor între cele două ţări după preluarea mandatului de către noul lider al administraţiei de la Washington, scrie AFP.

 "Ar face mai bine să fie atent", le-a declarat preşedintele Statelor Unite jurnaliştilor aflaţi la bordul avionului cu care s-a deplasat în Florida, ca răspuns la o întrebare cu privire la afirmaţiile făcute cu câteva ore mai devreme de Hassani Rohani.

"Poporului iranian trebuie să-i vorbeşti cu respect. Pe oricine foloseşte limbajul ameninţării, poporul iranian îl va face să regrete aceasta", a afirmat Rohani cu prilejul celei de-a 38-a aniversări a revoluţiei islamice din 1979 ce a reunit sute de mii de persoane la Teheran.

 După învestirea lui Trump, la 20 ianuarie, tonul a urcat continuu în relaţiile dintre Washington şi Teheran, ale căror relaţii diplomatice au fost întrerupte cu puţin timp după revoluţia islamică şi ocuparea ambasadei americane la în capitala Iranului.

Pe acelaşi subiect

 Preşedintele american a criticat acordul nuclear încheiat în 2015 între Iran şi marile puteri (Statele Unite, Marea Britanie, Franţa, Rusia, China şi Germania), iar ţara sa a impus noi sancţiuni împotriva Teheranului, după ce acesta a efectuat un nou test cu rachetă.

Mai mulţi consilieri apropiaţi ai lui Donald Trump apără o poziţie mai dură faţă de Republica Islamică, dar fără să denunţe acordul din 2015 care a limitat programul nuclear iranian în schimbul ridicării parţiale a sancţiunilor internaţionale.

Sursă: Agerpres.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Preşedintele iranian, AVERTIZAT de Donald Trump: "Ar face mai bine să fie atent!"